سازمان ملل متحد امروز سه شنبه اعلام کرد خشکسالي و جنگ در شرق آفريقا، موجب شده است بيش از بيست ميليون نفر در اين منطقه به شدت به کمکهاي غذايي فوري نياز پيدا کنند.
به گزارش خبرگزاري رويترز از رم، سازمان خواربار و کشاورزي ملل متحد (فائو) اعلام کرد: اوضاع بسيار نگران کننده است زيرا پيش بيني مي شود محصول امسال اندک باشد و به علت بارش اندک باران، چراگاه کافي براي دامها وجود نداشته باشد. همچنين درگيريها در منطقه افزايش يافته و فعاليتهاي تجاري متوقف شده است و قيمت مواد غذايي همچنان بالا است.
فائو در تازه ترين گزارش خود در خصوص پيش بيني وضع محصولات کشاورزي و مواد غذايي اعلام کرد به تاخير افتادن فصل بارندگي و موج خشکسالي که معمولا سيل گسترده را به دنبال دارد، به محصولات کشاورزي و چراگاهها در کنيا اريتره
اتيوپي و اوگاندا آسيب رسانده است.
در کشورهاي سومالي و سودان شرايط نامناسب جوي، بحران غذا را که از جنگ داخلي ناشي شده تشديد کرده است به گونه اي که سه ميليون و ششصد هزار نفر در سومالي (حدود نصف جمعيت اين کشور) و پنج ميليون و نهصد هزار نفر در سودان به کمکهاي غذايي نياز دارند.
فائو هفته اينده ميزبان نشستي جهاني درباره غذا در شهر رم پايتخت ايتاليا خواهد بود به اين اميد که بتواند حمايت کشورها را براي افزايش سرمايه گذاري در بخش کشاورزي کشورهاي فقير جلب و به اين کشورها براي تامين غذاي مردم خود کمک کند.
پيش بيني مي شود توليد ذرت در کنيا که بزرگترين اقتصاد در شرق آفريقا است امسال سي درصد نسبت به سال گذشت کمتر باشد. فائو اعلام کرد حدود سه ميليون و هشتصد هزار کنيايي عمدتا در مناطق دور افتاده و حاشيه اي زندگي مي کنند که به کمکهاي غذايي فوري نياز دارند.
شمار کساني که در اتيوپي به کمکهاي فوري غذايي نياز دارند به شش ميليون و دويست هزار نفر افزايش يافته است زيرا بارش سيل آساي باران پس از يک دوره خشکسالي، بخش قابل توجهي از محصول ذرت اين کشور و همچنين چراگاهها را نابود کرد.
در اوگاندا و جمهوري دموکراتيک کنگو نيز دو ميليون و دويست هزار نفر به کمکهاي غذايي نياز دارند.
در خصوص ساير مناطق افريقا نيز فائو اعلام کرد توليد محصولات کشاورزي در سال 2009 در شمال نيجريه و جنوب نيجر و کشورهاي مالي و چاد کاهش يافته است که اين مسئله بر بازارهاي منطقه اي تاثير زيادي خواهد گذاشت و موج جديد افزايش قيمت را به دنبال خواهد داشت.
در جنوب قاره آفريقا نيز به رغم خوب بودن محصول کشاورزي امسال، کمبود مواد غذايي در برخي مناطق مشاهده مي شود به طوري که تخمين زده مي شود در زيمبابوه دو ميليون و هشتصد هزار نفر در سال منتهي به مارس 2010 به حدود دويست و بيست و هشت هزار تن کمک غذايي نياز داشته باشند.