پايان حضور نظامي آمريكا در نيجريه كه با عنوان آموزش ارتش اين كشور براي مقابله با گروه تروريستي بوكوحرام آغاز شده بود، از افزايش تنش در روابط ديپلماتيك ميان دو كشور حكايت دارد.
به گزارش خبرگزاري 'فرانسه'، سفارت آمريكا در 'ابوجا' (پايتخت نيجريه) روز گذشته (دوشنبه 10 آذر/اول دسامبر) طي بيانيه اي اعلام كرد كه بنا به درخواست دولت نيجريه، آمريكا به آموزش نظامي ارتش اين كشور خاتمه مي دهد.
بر اساس اين بيانيه، دو مرحله نخستين اين آموزش ها طي ماه هاي آوريل و آگوست (فروردين – شهريور) كامل شده، اما مرحله سوم آن اجرا نخواهد شد.
سفارت آمريكا ضمن ابراز تاسف از پايان يافتن حضور و فعاليت هاي نظامي اين كشور در نيجريه، آن را 'زودهنگام' توصيف كرد.
آمريكا به نيجريه پيشنهاد داده بود كه به منظور كمك براي يافتن 219 دختر دانش آموز ربوده شده به دست بوكوحرام به نيجريه، كمك هاي اطلاعاتي و تجسسي ارائه دهد.
بوكوحرام در اواسط ماه آوريل (فروردين) سال جاري اين دانش آموزان را از مدرسه شان در ايالت 'بورنو' ربود، اما به رغم گذشت چندين ماه از اين همكاري ها، هيچ اميدي براي يافتن اين نوجوانان وجود ندارد و حملات اين گروه تروريستي در نيجريه و كشورهاي همجوار تشديد شده است.
ماه ميلادي گذشته نيز 'آدبواله آدفويه' سفير نيجريه در واشنگتن از 'نارضايتي' كشورش از ميزان، ماهيت و نوع حمايت هاي آمريكا خبر داد.
وي همچنين واشنگتن را متهم كرد كه تسليحات لازم را براي وارد كردن 'ضربه اي كشنده' به بوكوحرام در اختيار آن كشور قرار نداده است، از سوي ديگر همين اظهارات واكنش تند وزارت خارجه آمريكا را به همراه داشت.
وزارت خارجه آمريكا در پاسخ خود به 'نگراني ها درباره سابقه حقوق بشر ارتش نيجريه و توانايي آن براي حفاظت از جان غيرنظاميان طي اجراي عمليات' استناد كرد.
دولت و ارتش نيجريه به عنوان بزرگترين ارتش غرب آفريقا با اتهاماتي در ارتباط با نقض حقوق بشر مواجه هستند.
اخيرا يك گروه حامي حقوق بشر در اين كشور نيز، دولت نيجريه را به كوتاهي در حفظ جان مسلمانان طي حملات اخير تروريستي به مسجدي در نيجريه متهم كرد.
ايرنا