صندوق بین المللی پول روز پنجشنبه اعلام کرد میزان تولید ناخالص داخلی در آفریقای جنوبی تا آخر این دهه اندکی افزایش خواهد یافت اما این میزان افزایش برای این کشور که نرخ بیکاری در آن بالاست کافی نیست.
افزایش نرخ تورم، کاهش خوشبینی سرمایه گذاران، شرکتها و مصرف کنندگان به آینده اقتصادی آفریقای جنوبی و همچنین کاهش تقاضای داخلی، رشد اقتصادی آفریقای جنوبی را تحت تاثیر منفی خود قرار داده
است.
به گزارش خبرگزاری آفریقای جنوبی از ژوهانسبورگ، صندوق بینالمللی پول که یکی از معتبرترین منابع ارزیابی و پیشبینی وضع اقتصادی جهان به حساب میآید، در گزارشی اعلام کرد چشم اقتصادی آفریقای جنوبی زیاد روشن نیست . این سازمان مانند مقامات اقتصادی خود آفریقای جنوبی پیش بینی کرده است میزان تولید ناخالص داخلی این کشور امسال یک و چهار دهم درصد افزایش خواهد یافت.
این نهاد بینالمللی که برگسترش همکاریهای پولی و تسهیل رشد متوازن تجارت بین الملل نظارت دارد در این گزارش پیش بینی کرده است میزان تولید ناخالص داخلی در آفریقای جنوبی در سال آینده نیز حدود دو و یک دهم درصد افزایش خواهد یافت. سپس رقم این شاخص در فاصله سالهای 2016 تا 2019 حدود 2 و 75 صدم درصد رشد اقتصادی خواهد داشت .
صندوق بینالمللی پول یک سال پیش بینی کرده بود میزان تولید ناخالص داخلی در آفریقای جنوبی امسال به دو و نه دهم درصد و سپس در داراز مدت یعنی در سالهای پیش رو به سه و نیم درصد برسد.
میزان رشد اقتصادی که آفریقای جنوبی در سالهای اخیر تجربه کرده است و میزان رشد اقتصادی که برای این کشور در سالهای آینده پیش بینی شده است به هیچ وجه جوابگوی نیازهای آن نیست. بر اساس آمار و ارقام رسمی که در این خصوص منتشر شده است هم اکنون یک چهارم جمعیت فعال آفریقای جنوبی بیکار هستندو برای آنکه معضل بیکاری از بین برود میزان تولید ناخالص داخلی در آفریقای جنوبی دست کم باید در سال بین پنج تا هفت درصد رشد داشته باشد.
این نهاد پولی بینالمللی در گزارش خود خاطرنشان میکند رشد اقتصادی آفریقای جنوبی نسبت به دیگر کشورهای با اقتصاد نوظهور جهان بیشتر کاهش یافته است. این نهاد مالی مستقر در واشنگتن در این گزارش خود درباره عوامل تاثیر گذار در کاهش رشد اقتصادی آفریقای جنوبی تصریح میکند افت پویایی رشد اقتصادی شرکای تجاری آفریقای جنوبی، وجود مشکلات ساختاری، اعتصابات گسترده و فراگیر، مشکل تامین برق، افزایش کسری بودجه و افزایش کسری تجاری، افزایش بدهی های دولتی ، بیکاری بالا جمعیت فعال ، بی عدالتی و نابرابری درآمدی از جمله عوامل تاثیر گذار در کاهش میزان تولید ناخالص داخلی آفریقای جنوبی بوده است.
صندوق بین المللی پول برای حل این مشکل نیز خواستار انجام اصلاحات ساختاری درآفریقای جنوبی شده است.