جمعي از مسئولان ارشد سازمان ملل در نشست آغازين دهه موسوم به 'دهه آفريقايي تباران' از جهانگير شدن مساله تبعيض و بي عدالتي عليه آفريقايي تباران دنيا انتقاد كردند.
به گزارش ايرنا، مسئولان سازمان ملل همچنين رهبران همه كشور هاي جهان را به مشاركت در تلاش هاي جهاني براي مقابله با بي عدالتي وتبعيض عليه آفريقايي تباران ساكن كشور هاي مختلف فراخواندند.
مجمع عمومي سازمان ملل روز 23 دسامبر سال 2013 (حدود يك سال پيش) قطعنامه اي را به تصويب رساند كه به موجب آن سال هاي 2015 تا 2024 ميلادي به عنوان 'دهه آفريقايي تباران جهان' نام گذاري شد.
'سم كوتسا' رييس سالانه مجمع عمومي سازمان ملل متحد روز پنجشنبه در نشستي كه به عنوان نشست آغازين دهه مذكور در اين مجمع برگزار شد، با اشاره به اين كه مردمان آفريقايي تبار هنوز در همه نقاط و قاره هاي جهان با نژاد پرستي و بي عدالتي رو به رو هستند، مردم سراسر جهان را به مشاركت در گفت و گو هاي مربوط به مساله نژاد پرستي دعوت كرد.
به گفته رييس مجمع عمومي سازمان ملل دهه مذكور اين فرصت را در اختيار جهان قرار خواهد داد تا با چالش هايي كه آفريقايي تباران به دليل تبعيض هاي نژادي حاكم بر سراسر جهان با آن روبرو هستند آشنايي پيدا كنند و در رفع اين چالش ها بكوشند.
در اين نشست كه علاوه بر 'والري آموس' معاون 'بان كي مون' در امور انسان دوستانه، 'ايوان سيمونوويچ' دستيار حقوق بشر دبيركل سازمان ملل و 'ايرينا بوكووا' مديركل سازمان يونسكونيز حضور داشتند، هدف نهايي برنامه هاي اين دهه اطمينان از اجراي كامل و دقيق 'اعلاميه دوربان' كه سال 2001 در جريان برگزاري كنفراس جهاني مقابله با نژاد پرستي در شهر دوربان آفريقاي جنوبي به تصويب رسيد، اعلام شده است.
اعضاي مجمع عمومي سازمان ملل با تاكيد بر اين كه نژادپرستي به عنوان يك عارضه جهان شمول در همه كشورها جريان دارد، از سران كشور هاي جهان خواستند تا در طول اين دهه به بازنگري و اصلاح سياست هاي خود به منظور حمايت هرچه بيشتر از حقوق آفريقايي تباران ساكن در اين كشور ها همت كنند.
ايرنا