«نقش مساجد در دوران استعمار» طی همایشی در مرکز فرهنگی ـ اسلامی «احمد حمانی» شهر جیجل «jijel» الجزایر بررسی شد.
به گزارش شفقنا، به نقل از ایکنا، «مسعود بولجویجه»، در این همایش که با حضور ائمه جماعات و دانشجویان برگزار شد، شرکتکنندگان بر نقش و مشارکت سه مسجد قدیمی استان «جیجل»(Jijel) به نامهای مسجد جیجل، طاهر و الملیه که سند جنبش ملی در منطقه بودند، تأکید کردند.
وزیر امور دینی الجزایر، طی سخنانی در این همایش که روز پنجشنبه، 20 آذرماه برگزار شد، گفت: در سال 1830 در شهر الجزیره 108 مسجد وجود داشت که در سال 1960 و در آستانه استقلال ملی این تعداد به هشت مسجد کاهش یافت.
وی افزود: این ارقام نشان میدهد مسئولان استعمار تا چه حد این مکانهای دینی را که علاوه بر نقش دینی و اجتماعیشان، روحیه ملیگرایی الجزایریها را حمایت میکردند، تحت فشار قرارداده بودند.
بولجویجه تصریح کرد: حاکمیت استعماری قصد داشت، الجزایریها را از فرهنگ و هویت خود تهی کند و برای این منظور تعداد زیادی از مراکز عبادی مسلمانان را تغییر کاربری به زمین بازی داد.
وی با اشاره به مسجدالاقصی در فلسطین گفت: اماکن عبادی اسلامی در سراسر کشورهای اسلامی خاستگاه مقاومت بودهاند.
یکی دیگر از سخنرانان این همایش تأکید کرد: مسجد محمد طاهر که در سال 1875 در مساحتی حدود 160 متر مربع ایجاد شد و 300 نفر را در خود جای میداد، در سال 1989 توسعه یافت و میتواند پذیرای 3000 نمازگزار باشد.
همایش «نقش مساجد در دوران استعمار» به مناسبت پنجاه و چهارمین سالگرد تظاهرات مردمی 11 دسامبر 1960 و در چارچوب نکوداشت شصتمین سالگرد آغاز انقلاب الجزایر برگزار شد.