دولت لیبی در رقابت با دولت موازی برای کنترل بخش حیاتی نفت در این کشور از انتصاب یک مقام دیگر به عنوان رییس شرکت ملی نفت لیبی خبر داد که این امر موجبات سردرگمی خریداران نفت این کشور را فراهم آورد .
به گزارش خبرگزاری اقتصادی ایران(econews.ir) به نقل از خبرگزاری رویترز، دولت به رسمیت شناخته شده لیبی در رقابت با دولت موازی برای کنترل بخش حیاتی نفت در این کشور روز شنبه از انتصاب یک مقام دیگر به عنوان رییس شرکت ملی نفت لیبی خبر داد.
این تولید کننده نفت اوپک از ماه اوت که گروه موسوم به فجر لیبی شهر طرابلس را پس از یک ماه نبرد به تصرف خود در آورد و دولت به رسمیت شناخته شده عبدالله الثنی نخست وزیر لیبی را مجبور به نقل مکان به شرق کشور کرد ، از دو دولت و دو پارلمان برخوردار است .
ماه گذشته ، الثنی، المبروق ابوسیف را به عنوان رییس جدید شرکت ملی نفت لیبی منصوب کرد.و در گام دوم محمد العربی را بنابر حکمی که در پایگاه اینترنتی دولت انتشار یافت به عنوان نایب رییس شرکت معرفی کرد.
دولت رقیب در طرابلس ، ماشاءالله زوایی را به عنوان وزیر نفت خود و ' مصطفی ثناالله ' را در سمت رییس شرکت نفت حفط کرد.
برای خریداران خارجی که عمدتا از اروپا و چین هستند ، این مسئله که چه کسی ذخایر نفتی لیبی را در اختیار دارد یک مسئله کلیدی است.
آنها چندین دهه با شرکت ملی نفت در طرابلس معامله کرده و از طریق یک بانک دولتی وابسته به بانک مرکزی در طرابلس پول نفت خریداری شده را پرداخته اند.
الثنی در تلاش برای کنترل ذخایر نفت کشور هفته گذشته گفته بود که دولت وی یک نظام پرداخت جایگزین برای عبور از بانک مرکزی در طرابلس ایجاد خواهد کرد.
بانک مرکزی در حال حاضر برای دور ماندن از این منازعه، درآمدهای نفتی را در خزانه خود نگه داشته و از این در آمدها تنها حقوق کارکنان دولت و یارانه های غذایی را کسر می کند.