دولت به رسميت شناخته شده ليبي در رقابت با دولت موازي براي كنترل بخش حياتي نفت در اين كشور روز شنبه از انتصاب يك مقام ديگر به عنوان رييس شركت ملي نفت ليبي خبر داد.
به گزارش خبرگزاري رويترز از بنغازي ، اين توليد كننده نفت اوپك از ماه اوت كه گروه موسوم به فجر ليبي شهر طرابلس را پس از يك ماه نبرد به تصرف خود در آورد و دولت به رسميت شناخته شده عبدالله الثني نخست وزير ليبي را مجبور به نقل مكان به شرق كشور كرد ، از دو دولت و دو پارلمان برخوردار است .
ماه گذشته ، الثني، المبروق ابوسيف را به عنوان رييس جديد شركت ملي نفت ليبي منصوب كرد.و در گام دوم محمد العربي را بنابر حكمي كه در پايگاه اينترنتي دولت انتشار يافت به عنوان نايب رييس شركت معرفي كرد.
دولت رقيب در طرابلس ، ماشاءالله زوايي را به عنوان وزير نفت خود و ' مصطفي ثناالله ' را در سمت رييس شركت نفت حفط كرد.
براي خريداران خارجي كه عمدتا از اروپا و چين هستند ، اين مسئله كه چه كسي ذخاير نفتي ليبي را در اختيار دارد يك مسئله كليدي است.
آنها چندين دهه با شركت ملي نفت در طرابلس معامله كرده و از طريق يك بانك دولتي وابسته به بانك مركزي در طرابلس پول نفت خريداري شده را پرداخته اند.
الثني در تلاش براي كنترل ذخاير نفت كشور هفته گذشته گفته بود كه دولت وي يك نظام پرداخت جايگزين براي عبور از بانك مركزي در طرابلس ايجاد خواهد كرد.
بانك مركزي در حال حاضر براي دور ماندن از اين منازعه، درآمدهاي نفتي را در خزانه خود نگه داشته و از اين در آمدها تنها حقوق كاركنان دولت و يارانه هاي غذايي را كسر مي كند.
ايرنا