رئیس حزب اصلاح و توسعه مصر با اشاره به حضور فعال احزاب ائتلاف الوفد در صحنه رقابت برای دستیابی به کرسیهای پارلمانی تاکید کرد که این ائتلاف نامزدهای خود را در اختیار فهرست کمال الجنزوری، نخست وزیر اسبق و از مهرههای رژیم مبارک قرار نمیدهد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در قاهره، سه حزب «الموتمر»، «الغد» و «التجمع» که اخیرا از ائتلاف الجبهه المصریه خارج شدند 2 روز پیش از پیوستن خود به ائتلاف الوفد خبر داده و تاکید کردند که نشستهای دورهای با احزاب ائتلاف الوفد برای هماهنگی بر سر نامزدهای فهرستهای انتخاباتی این ائتلاف برگزار میکنند.
«سید عبدالعال» رئیس حزب التجمع مصر دلیل خروج این حزب از جبهه ملی را رقابت بین احزاب ائتلاف برای رسیدن به کرسیهای انتخاباتی و از بین رفتن وحدت بین احزاب و وجود سهمبندیها در داخل ائتلاف دانست.
«محمد انور السادات» رئیس حزب اصلاح و توسعه و عضو شورای ریاست ائتلاف الوفد مصر در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در قاهره تاکید کرد: رایزنیها بین احزاب ائتلاف الوفد ادامه دارد و طی روزهای آتی ساختار نهایی فهرست نامزدهای ائتلاف الوفد آماده میشوند زیرا دو حزب الوفد و التیار فهرست نامزدهای خود را آماده کردهاند اما با توجه به پیوستن سه حزب ائتلاف الجبهه المصریه به ائتلاف الوفد فهرست نهایی را تا چند روز دیگر اعلام میکنیم.
انور السادات تاکید کرد که هماهنگی بین ائتلاف الوفد مصر و ائتلاف الجبهه المصریه برای حضور در انتخابات پارلمانی پیش رو ادامه دارد اما احزاب ائتلاف هرگز در فهرست نامزدهایی که کمال الجنزوری، نخست وزیر اسبق در حال آماده کردن آن است نخواهند بود و این مساله تقریبا قطعی است.
وی افزود:ائتلاف الوفد هر تصمیمی را با توجه به شرایط و ملاحظاتی خاص اتخاذ میکند بنابراین بروز هر تغییری در صحنه میتواند محاسبات را تغییر دهد و علت اینکه ما در فهرستهای در حال تهیه از سوی نخست وزیر اسبق قرار نمیگیریم این است که وی نمیخواهد نیروهای سیاسی را که فهرستهای انتخاباتی وی را تشکیل میدهند معرفی کند یعنی ما از شرکای خود در مبارزات انتخاباتی بیخبر هستیم.
بعد از عقب نشینی «مراد موافی»، رئیس دستگاه اطلاعات سابق مصر و شکست «عمرو موسی» رئیس حزب الموتمر در شکل دهی ائتلاف سیاسی قدرتمندی که بتواند همه احزاب مدنی را در یک صف جمع کند، دکتر کمال الجنزوری نخست وزیر سابق مصر رایزنیهای سیاسی گستردهای را برای تشکیل این ائتلاف آغاز کرده است.
جنزوری تقریبا لیست افرادی را که میخواهند وارد انتخابات پارلمانی شوند، آماده کرده و همچنین قرار است ائتلافی را از وزاری سابق و اساتید دانشگاهها و برخی شخصیتهای عمومی تشکیل دهد. در این ائتلاف اسامی برجستهای مثل فایزه أبوالنجا، وزیر برنامه ریزی و همکاری بین المللی سابق و اسامه هیکل و وزیر سابق رسانه و جوده عبدالخالق ، وزیر سرمایه گذاری سابق و احمد زکی بدر، وزیر آموزش و پرورش و سرتیپ احمد جمال الدین وزیر سابق کشور دیده میشود.
جنزوری در فاصله سالهای 1999-1996 و 2011-2012 سمت نخست وزیری مصر را بر عهده داشته است.
شورای عالی نظامی مصر در پی سرنگونی رژیم مبارک در اقدامی غافلگیر کننده کمال الجنزوری"را به ریاست دولت نجات ملی مصر انتخاب کرد و وی به سبب دوستی و نزدیکی با طنطای و به دلیل اینکه یکی از عناصر رژیم مبارک است، مورد خشم و اعتراض انقلابیون قرار گرفت.