شواهد فراواني وجود دارد مبني بر اينكه افراطيون شركت كننده در جنگها در حال خروج از پناهگاههاي امن در مرز افغانستان - پاكستان و ورود به شرق آفريقا هستند و به اين ترتيب تاكتيكهاي تروريستي پيشرفته از جمله حملات انتحاري را به اين منطقه وارد ميكنند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، به گفته مقامهاي آمريكايي در امور نظامي و ضد تروريستي، اين تغيير موضع هشدار دهنده نگرانيهايي را در مورد تبديل سومالي به افغانستان ديگري به وجود آورده است.
به گزارش خبرگزاري آسوشيتدپرس، به گفته اين مقامها تاكنون تعداد شبه نظاميان خارجي از جنوب غربي آسيا و مرز پاكستان - افغانستان به شاخ آفريقا رفتهاند، اندك بوده است.
مقامهاي آمريكايي ميگويند شبه نظامياني كه در حال فعاليت در شرق آفريقا هستند، ميتوانند آموزشهاي پيچيده و تكنيكهاي حملاتي كه طي هفت سال عليه نيروهاي آمريكايي و همپيمانانش استفاده كردهاند را در اين مناطق به اجرا درآورند.
ژنرال ويليام كيپ وارد، رييس فرماندهي مركزي آمريكا در آفريقا گفت: سطحي از فعاليت ما در اين منطقه وجود دارد كه مشكل ساز و نگران كننده است. زمانيكه مناطقي گسترده وجود دارد كه در آنجا حكومت نيست، فضا براي انجام يكسري فعاليتها و آموزشها توسط شبهنظاميان فراهم ميشود.
وارد خاطر نشان كرد كه مقامهاي آمريكايي پيشتر شاهد تبادل اطلاعات و تكنيك گروههاي افراطي در شرق آفريقا بودهاند.
تعدادي از مقامهاي نظامي و ضد تروريستي كه خواستند نامشان فاش نشود نيز هشدار دادهاند كه جنبشهاي شبه نظاميان القاعده پيشنهاد تخليه منطقه فاقد حكومت در مرز پاكستان را به عنوان پناهگاه امن مطرح نميكنند.
به گفته مقامهاي آمريكايي اين تغيير موضع تلاش براي گسترش نفوذ القاعده و به راه انداختن فعاليتها در راستاي جذب و آموزش شبه نظاميان بيشتر در منطقه است.
ماه گذشته اسامه بن لادن، رهبر القاعده اعلام كرد كه القاعده عزم خود را براي حضور جدي در سومالي جزم كرده است.
بن لادن همچنين از مردم سومالي خواسته بود تا رييس جمهور جديد ميانهرو اين كشور را از كار بر كنار كنند و از برادران شبه نظامي در افغانستان پاكستان، فلسطين و عراق حمايت كنند.
مقامهاي آمريكايي تصريح كردهاند كه آنها در سالهاي اخير نشانههايي از اين موضوع را مشاهده كردهاند كه تكنيكهاي تروريستي پيشرفته القاعده در شرق آفريقا در حال تثبيت است. چند حملات انتحاري در سومالي در ماه اكتبر نمونهيي از اين اقدام است.