يادداشت تفاهمي با موضوع همكاريهاي علمي و فناوري ميان معاون امور بينالملل و تبادل فناوري معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري اسلامي ايران و كميسيونر منابع انساني، علو م و فناوري اتحاديه آفريقا، با حضور دكتر ستاري به امضا رسيد.
به گزارش واحد مركزي خبر به نقل از روابطعمومي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري؛ معاون علمي و فناوري رئيس جمهور، در نشست خبري امضاي يادداشت تفاهمنامه همكاري ميان معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري اسلامي ايران با اتحاديه آفريقا ضمن ابراز خرسندي از امضاي اين تفاهمنامه مشترك گفت: همكاري جمهوري اسلامي با اتحاديه آفريقا حركتي مثبت و رو به جلوي است.
دكتر سورنا ستاري افزود: اتحاديه آفريقا، با داشتن بيش از پنجاه كشور، بازار بسيار بزرگ و خوبي براي صادرات محصولات دانش بنيان و انتقال دانش و فناوريهايي است كه صدور آنها به كشورهاي اروپايي نيز به تازگي آغاز شده است.
وي گفت: ايران قطعا در سالهاي آتي صادرات گستردهاي به كشورهاي آفريقايي در حوزه دانش و فناوري خواهد داشت. دكتر ستاري با بيان اين كه براي انتقال تجريبات به كشورهاي آفريقاي جنوبي آمادگي كامل داريم، افزود: در كشورهاي آفريقايي منابع انساني فوقالعادهاي وجود دارد و ميتوانيم بسياري از تجربيات كشورمان را در حوزه دانش و فناوري، پاركهاي علم و فناوري، ارتباط صنعت و دانشگاه براي زمينهسازي اقتصاد دانش بنيان به اين كشورها منتقل كنيم.
معاون علمي و فناوري رئيس جمهور با بيان اين كه ظرفيت انتقال و صادرات سبدي كامل از دانش و فناوري ايران به اتحاديه آفريقا ايجاد شده است، گفت: زمينههاي بسيار خوبي هم چون حوزه تجهيزات پزشكي، تجهيزات و فرآوردههاي دارويي، فناوريهاي راهبردي هم چون نانوفناوري، زيستفناوري و ديگر حوزههاي فناوري براي انتقال دانش و صادرات محصولات به كشورهاي آفريقا وجود دارد كه اميدواريم با بهتر شكل گرفتن ارتباطات زمينه همكاريهاي گسترده، بهتر شكل بگيرد.
ستاري با اشاره به درك هيأت آفريقايي از توانمندي كشور در حوزه علم و فناوري عليرغم تبليغات منفي غرب عليه ايران افزود: در ابتدا براي اتحاديه اروپا پيشرفتهاي جمهوري اسلامي در حوزههاي مختلف قابل تصور نبود، يكي از اولويتهاي اصلي ما براي تأمين بازار و بودجه از محل صادرات دانش و فناوري است و با امضاي اين تفاهمنامه زمينه اين رخداد بهتر فراهم خواهد شد.
وي درباره زمينهها و موضوعات انتقال دانش و فناري با اتحاديه آفريقا طي اين تفاهم نامه همكاري گفت: در بحث دانشبنيان دولت ها تسهيلگر و ايجاد كننده زمينه هستند و دانشگاهها به واسطه دانشجو و استاد ميتواند زمينه توليد فناوري را ايجاد كند و بخش خصوصي كار انتقال دانش و فناوري را تحقق بخشد.
ستاري افزود: اين زيرساخت اكنون در حال شكلگيري است و اميدواريم اتفاقات خوبي در اين زمينه رخ دهد.
مارشال دپل ايكونگا كميسيونر منابع انساني، علوم و فناوري اتحاديه آفريقا، ضمن مثبت ارزيابي كردن سفر خود و هيأت آفريقايي به جمهوري اسلامي ايران، از آغاز همكاريهاي علمي و فناوري با جمهوري اسلامي ايران ابراز خرسندي كرد و اظهار داشت: اين نخستين سفر يك كميسيونر آفريقا به كشور ايران است و ميتواند زمينهساز همكاريهاي متنوع و مشترك ميان اتحاديه آفريقا و ايران را فراهم كند.
كميسيونر علم و فناوري اتحاديه آفريقا با بيان اين كه ساختار مديريت منابع انساني ايران نخستين حوزهاي بود كه از آن بازديد شد، به اهميت حوزه مديريت منابع انساني اشاره كرد و افزود : مسأله علم و دانش و انتقال دانش و فناوري مسألهاي بسيار مهم و حياتي براي همه كشورهاست و مديريت منابع انساني بخش بسيار مهم ديگري است كه نقش اساسي ايفا ميكند.
وي گفت: توضيحات طرف ايراني ما را قانع كرد كه ميتوانيم به اين همكاري مشترك دست يابيم.
ايكونگا با اشاره به اين كه زمينه خوبي براي همكاري در صنايع، نفت، دانشبنيان وجود دارد، گفت: در سفر به ايران متوجه شديم علاوه بر زمينه همكاري مشترك در حوزههاي دانشبنيان و علم و فرهنگ، دو كشور شباهتهاي بسياري به هم دارند و ميتوانند در بسياري زمينهها همكاريهايي داشته باشند. اميدواريم اين شباهتها به همكاريهاي دوجانبه كمك بيشتري كند.
گسترش همكاريهاي علمي و فناوري در حوزههاي منابع انساني، علوم و فناوري ميان جمهوري اسلامي ايران و اتحاديه آفريقا مشتمل بر حوزه فناوريهاي پيشرفته و راهبردي، فناوريهاي نو، محصولات و تجهيزات، گسترش كارآفريني، توسعه پاركهاي علم و فناوري و مراكز رشد و مسائلي از اين دست اصليترين راهبردهاي اين تفاهمنامه مشترك عنوان شده است.
تفاهمنامه همكاريهاي علمي و فناوري ميان دو طرف جمهوري اسلامي ايران و اتحاديه آفريقا با محوريت گسترش همكاريهاي علمي و فناوري، به امضاي مهندس عليمرتضي بيرنگ معاون امور بينالملل و تبادل فناوري و مارشال دپل ايكونگا كميسيونر منابع انساني، علمي و فناوري اتحاديه آفريقا رسيده است.
بر اساس اين تفاهمنامه، طرفين بايد طرحها و برنامههاي مشترك را با هدف افزايش سطح كيفيت مردم طراحي و برنامهريزي كنند.
اين برنامهها بايد تبادل علم، دانش، تجارب و دستاوردها را در حوزه تبادلات فناوري افزايش دهند؛ توسعه سطح روابط همكاريهاي ميان اتحاديه افريقا و جمهوري اسلامي ايران از ديگر اهداف ذكر شده در اين تفاهمنامه است.
تعريف برنامهها و ايجاد گروههاي مشترك كاري براي تسهيل همكاريهاي طرفين، همكاريهاي علمي و فناوري در حوزههاي مختلف، تشكيل و اجرايي كردن برنامههاي تحقيق و توسعه مشترك، تبادل علم و فناوري بين طرفين با حفظ حقوق مالكيت فكري، تبادل منابع انساني در حوزه علوم و فناوريهاي جديد و تبادل دانشمند در قالب برنامههاي ويژه و مشترك، همكاري در خصوص ايجاد ظرفيتهاي جديد براي جوانان با هدف توسعه كارافريني و ايجاد اشتغال بخشي از اقدامات پيشبيني و طرحريزي شده در اين تفاهمنامه به شمار ميرود.
بر اساس اين تفاهمنامه طرفين توافق كردهاند براي اجرايي كردن كليات توافق انجام شده، گروه مشترك كاري تشكيل دهند كه تركيب اين گروه بايد در سه ماه نخست سال 2015 ميلادي مشخص شود.
اين گروه مشترك كاري با تشكيل نشستهايي مشترك در تهران و يا آديس آبابا موضوعات طرحريزي شده را تا نهايي شدن آنها پيگيري خواهند كرد.
همكاريهاي ميان دو طرف با اخذ قراردادها و تهيه مستندات تكميلي در سطح اجرايي تكميل كننده اين تفاهم نامه خواهد بود.
واحد مركزي خبر