يک وزير سوداني تاکيد کرد روابط کشورش با چين بر اساس اصول احترام متقابل، منافع دو جانبه و عدم دخالت در امور داخلي دو کشور استوار شده است.
تيگان صالح فداي، وزير همکاري بين المللي سودان، که براي شرکت در چهارمين کنفرانس وزراي مجمع همکاريهاي چين و افريقا در شرم الشيخ مصر به اين کشور سفر کرده است اعلام کرد دولت سودان خيلي سريع به اهميت چين در عرصه روابط بين المللي و ضرورت برقراري روابط نزديک با اين کشور پي برد و تقويت روابط با پکن را در دستور کار سياست ها و همکاريهاي خود با کشورهاي در حال توسعه قرار داد.
وزير همکاريهاي بين المللي سودان خاطر نشان کرد کشور ما در سالهاي اخير با حمايت و کمهکاي چين زيرساختهاي خود را نوسازي کرده و توانسته است با مشارکت چينيها در زمينه فني و مالي، از منابع طبيعي خود استفاده بهتري و موثرتري به عمل اورد.
وزير همکاريهاي بين المللي سودان افزود ما قصد داريم براي حل مشکلات امنيت غذايي در کشورمان و در سطحي گسترده تر در قاره افريقا با چينيها همکاري کنيم.
اين مقام سوداني افزود امتياز کشور ما اين است که منابع گسترده طبيعي در اختيار دارد و امتياز چين اين است که تجربه و دانش مناسب بهره برداري از اين منابع را دارد. وي افزود دانش و فناوريهاي چين در زمينه صنعتي با اصول زيست محيطي سازگاري دارد بنابراين برخورداري از مشارکت چينيها مي تواند به تقويت و تسريع انقلاب سبز در افريقا کمک کند.
وزير همکاري سودان تصريح کرد همکاريهاي چين و سودان در بخش نفت براي دو کشور مفيد است و مقامات خرطوم قصد دارند از تجارب و فناوريهاي پيشرفته چين که با معيارهاي زيست محيطي سازگاري دارد بيشتر استفاده کنند.
تيگان صالح فداي در خصوص احتمال همکاري چين و سودان در بخش زيرساختها و همکاريهاي جنوب-جنوب، تاکيد کرد فلسفه همکاري ميان چين و سودان بر پايه همکاريهاي جنوب-جنوب استوار شده است چرا که چين و سودان تجربه هاي تاريخي مشترکي دارند بر همين اساس ما مي توانيم درسهاي زيادي از چين بگيريم.
وزير سوداني افزود تشکيل مجمع همکاريهاي چين و افريقا مي تواند به تقويت همکاريها و روابط ميان دو طرف کمک کند. وي افزود برگزاري نشستهاي اين مجمع همچنين نشان مي دهد که چين به توسعه و ارتقاي جايگاه و نقش افريقا در جهان علاقمند است.
چين در شرايطي به يکي از اصلي ترين متحدان و شرکاي اقتصادي سودان تبديل شده است که ديوان کيفري بين المللي حسن عمر البشير رئيس جمهور سودان را به جرم ارتکاب جنايات جنگي و جنايت برضد بشريت در منطقه دارفور گناهکار دانسته
و حکم بازداشت بين المللي وي را صادر کرده است. بر اساس امار و ارقامي که سازمانهاي بين المللي تهيه کرده اند مناقشه مسلحانه دارفور از سال دو هزار و سه تا کنون حدود سيصد هزار کشته و نزديک به دو ميليون و هفتصد اواره برجا گذاشته است اما دولت سودان که به خاطر سرکوب شورشيان اماج انتقادهاي شديد کشورهاي غربي قرار دارد، اين امار را بي اساس مي داند و معتقد است تنها ده هزار نفر در درگيريهاي مسلحانه دارفور جان خود را از دست داده اند.
به گزارش خبرگزاري شينهوا از شرم الشيخ، وزير همکاريهاي بين المللي سودان تمرکز تلاشهاي جامعه بين المللي را براي تحقق اهداف هزاره توسعه خواستار شد و خاطر نشان کرد براي دستيابي به اين اهداف بايد به بخشهاي کشاورزي، امنيت غذايي و انتقال تجارب و فناوريها توجه بيشتري شود.
وي همچنين از تلاشهاي بشردوستانه چين براي حل مناقشه دارفور قدرداني کرد.