دولت تونس با محدود کردن تاثیر رسانهای گروه های تندرو بر بخش بزرگی از جامعه این کشور، با جدیت تلاش می کند از عزیمت جوانان تونسی به سوریه تحت عنوان «جهاد» جلوگیری کند.
به گزارش پایگاه اینترنتی ایلاف، لطفی بن جدو وزیر کشور تونس فاش کرد در سال های اخیر از سفر حدود 9 هزار جوان تونسی به سوریه جلوگیری شده است بدون آن که سفر جوانان تونسی به سوریه مورد توجه مردم و جامعه مدنی قرار گرفته باشد. بن جدو خواستار مقابله با پدیده تروریسم از طریق فرصت ندادن به گروه های تروریستی برای ترویج جنایت هایشان از طریق انتشار عکس و ویدئوهای خونین از جنایاتشان شد. وی خودداری از پخش تصاویر قربانیان پس از حمله تروریستی اخیر به دفتر مجله شارلی ابدو فرانسه را نمونه ای از محروم کردن تروریست ها از ابزاری تبلیغاتی دانست.
بر اساس گزارشی که در روزنامه الشرق الاوسط منتشر شد، مقامات تونسی از سال 2011 از عزیمت هزاران جوان تونسی به میدان های جنگ در سوریه و عراق و لیبی جلوگیری کرده اند ولی تعداد کسانی که به این مناطق رفته اند بسیار زیاد بوده است. این افراد به حیله های گوناگون متوسل شدند تا مقامات تونسی از تصمیم آنها برای رفتن به مناطق درگیری آگاه نشوند. به عنوان مثال آنها از طریق لیبی و سپس ترکیه خود را به سوریه می رساندند.
بر اساس این گزارش، منابع امنیتی تونس اعلام کردند این کشور راهبردی برای محدود کردن تعداد کسانی که راهی میدان های جنگ می شوند تهیه کرده است و فهرستی از اسامی جوانانی که سفرشان به ترکیه مشکوک به نظر می رسد تهیه شده است. به این منظور شاخص هایی مانند سوابق این جوانان و شکل ظاهری آنان (ریش و نوع لباس) و همچنین محل سکونت آنها بررسی می شود.
شماری از تشکل های جوانان در تونس با بهره برداری از به قدرت رسیدن جنبش النهضه و حمایت آن از انقلاب علیه نظام سوریه و انتقاد آن از نظام بشار اسد، افرادی را به جبهه های جنگ در سوریه اعزام کردند و همین مسئله انتقاد از سیاست جنبش النهضه را در خصوص گروه های تندرو به دنبال داشت.
بررسی های اجتماعی نشان داد جوانان به ویژه کسانی که بین 13 تا 17 سال سن دارند از بیشترین زمینه برای آن که جذب گروه های تندرو شوند برخوردارند بنابراین باید توجه بیشتری به این گروه سنی صورت گیرد. همچنین جذب جوانان در گروه های تندرو بیشتر از طریق مساجد و در مناطق فقیرنشین و حاشیه ای صورت می گیرد و دبیرستان ها و جمعیت های خیریه از مراکز مهم جذب جوانان به تفکرات تکفیری محسوب می شوند.
به گفته سرتیپ عمار الفالح از مقامات اداره اطلاعات و تحقیقات در گارد ملی تونس، با گذشت چهار سال از زمان آغاز حرکت هزاران جوان تونسی به سوی کانون های تنش سیاسی و همچنین جلوگیری از عزیمت هزاران نفر به این مناطق، مقامات تونسی نگران بازگشت تندروها به کشورشان هستند به ویژه آن که بسیاری از این جوانان به گروه های تکفیری به ویژه دولت اسلامی (داعش) و جبهه النصره ملحق شده اند.
واحد مرکزی خبر