راشد الغنوشی رهبر جنبش النهضه تونس شنبه در همایش « مسیر انقلاب تونس و گزینه توافقها » که در شهر تونس برگزار شده است.
گفت تونسی ها با فائق آمدن بر ترس خود و با پی بردن به قدرت خود ، دیکتاتور را مجبور به فرار کردند.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره مباشر ، غنوشی گفت انقلاب تونس یک حادثه جدای از بافت عربی نبود.
وی افزود مهمترین وجه تشابه بین کشورهای عربی نبود دموکراسی است.
غنوشی گفت آنچه که اعراب برای آزادی انجام داده اند بیشتر از کارهایی است که ملتها و امتهای دیگر انجام داده اند و زندانها نیز بهترین گواه این گفته است.
غنوشی گفت آنچه در تونس رخ داد یک نمونه و الگو و درسی بود مبنی بر اینکه دموکراسی در کشورهای عربی نیز امکان پذیر است.
وی افزود اسلام از اقلیتها در هر جایی که اقلیتها به آنجا رفته اند حمایت کرده و عراق بهترین مثال برای این گفته است و عراق موزه ادیان است.
غنوشی گفت آغاز تغییرات از تونس بود و تغییرات دیگری در مناطق دیگر جهان عرب به دنبال تغییرات در تونس رخ خواهد داد.
وی افزود مسیرهای تغییر در کشورهای عربی به سبب هوشیاری حکام و ماهیت شرایط ، شکلهای مختلفی به خود خواهد گرفت. انقلاب تونس بزرگترین حادثه تاریخ این کشور بود و از حادثه استقلال این کشور نیز مهمتر است. انقلاب تونس یک دیکتاتور را سرنگون کرد بدون آنکه کشور دچار هرج و مرج شود بلکه نخبگان آن درباره دموکراسی توافق کردند.
وی تصریح کرد من مطمئنم مجالی برای بازگشت به گذشته در تونس وجود ندارد زیرا تونسی ها بر ترس خود غلبه کرده اند و اجازه بازگشت به گذشته را نخواهند داد.
تونسی ها دیکتاتور را مجبور کردند شبانه فرار کند و بر ترس خود فائق آمدند و به قدرت خود پی بردند.
غنوشی گفت برخی احزاب در مبارزات انتخاباتی خود شیوه هراس افکنی از اسلامگرایان را در پیش گرفتند اما ملت از ترس آزاد شده است و این شیوه بی فایده است. امضای نقشه راه در اکتبر سال 2013 میلادی یک مرحله تاریخی در مسیر انقلاب تونس بود.
غنوشی تصریح کرد سال 2014 میلادی صحنه دو دستگی بزرگی بین نخبگان تونس بود که خطر سرنگونی دولت توافقی و از بین رفتن انقلاب را داشت.
وی افزود جامعه مدنی در تونس راهکارهای نجات را مبتنی بر اصل گفتگوی ملل بین همگان مطرح کرد. قوانین حامی دموکراسی ها در جهان نیست بلکه ملت آگاه و آماده فداکاری حامی دموکراسی است.
غنوشی گفت : خط مشی توافق و تسامح انقلاب به موفقیت منجر شد و جلوی صدور کینه توزی به نسلهای آینده را گرفت. تصمیم گرفتیم خط مشی اصل گفتگوی ملی را به جای اصل انتقامجویی و انتقام از نظام سابق را در پیش گرفتتیم و همین باعث موفقیت ما بود. رسول خدا (ص) زمانی که وارد مکه شدند همگان را براساس اصل « بروید شما آزاد هستید » مشمول لطف خود قرار دادند تا جاییکه هر کسی با رسول خدا می جنگید به زیر پرچم ایشان رفت و این ثمره سیاست تسامح است که رسول خدا در پیش گرفت. ارزشها فقط بر اساس موازنه قدرت پیروز می شود . موازنه قدرت ما نیز به نفع توافق بود نه آنکه صفحه ذشته را با انتقامجویی ببندیم.
وی افزود باید بدانیم بین نظام قدیم و افراد نظام قدیم تفاوت زیادی وجود دارد. بسیاری از افراد نظام قدیم وارد نظام جدید شده اند و از پشتوانه های آن هستند و باید این را بفهیم عده اندکی از نخبگان همچنان اختلافات ما را به صورت ایدئولوژیکی بین ارتجاع و ترقی خواهی مطرح می کنند و این درست نیست.
واحد مرکزی خبر