فجر لیبی، ائتلاف مهم شبه نظامیان که طرابلس را تحت کنترل دارد روز جمعه از آتش بس همه جانبه بر اساس پیشرفت های حاصل شده در مذاکرات ژنو بین طرف های درگیر خبر داد.
این ائتلاف متشکل از شبه نظامیان به ویژه اسلام گرایان در بیانیه ای اعلام کرد « آتش بس » را به شرطی پذیرفته است که همه گروه ها آن را رعایت کنند.
این ائتلاف به ویژه به نیروهای ژنرال خلیفه حفتر اشاره کرد که متحد دولت مورد قبول جامعه بین المللی به حساب می آید.
نیروهای این ژنرال بازنشسته ماه اوت زمانی که فجر لیبی پایتخت را تصرف کرد مجبور شد در شرق این کشور سنگر بگیرند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از طرابلس، چند گروه لیبیایی از روز چهارشنبه با نظارت سازمان ملل متحد در ژنو گرد هم آمدند تا راه حلی برای پایان دادن به هرج و مرج در این کشور پیدا کنند.
لیبی بعد از سقوط رژیم دیکتاتوری معمر قذافی در اکتبر 2011 با هرج و مرج رو به رو است.
بر اساس بیانیه ای که سازمان ملل متحد منتشر کرد آنها روز جمعه درباره برنامه زمانی تشکیل دولت وحدت ملی به توافق رسیدند.
فجر لیبی که در این مذاکرات غایب است متعهد شد « راهروهای امنیتی را به منظور ارائه کمک بشر دوستانه » به ویژه در بنغازی، دومین شهر این کشور که از کنترل دولت خارج شده است، باز کند.
این گروه همچنین از جامعه بین الملل خواست برای جلوگیری از ورود جنگجویان خارجی به لیبی تلاش کند.
گروه های تکفیری در لیبی مستقر شده اند و طبق گزارش وزارت دفاع آمریکا ( پنتاگون ) گروه تروریستی دولت اسلامی ( داعش ) شاخه خود را در این کشور مستقر و اردوگاه های تمرینی ایجاد کرده است.
ژان ایو لو دریان، وزیر دفاع فرانسه نیز به تازگی مرز جنوبی لیبی به سوی منطقه ساحل را « کانون تروریستی » عنوان و اعلام کرد جامعه بین الملل 2015 باید برای حل این مسئله امنیتی اقدام کند.
اقتصاد لیبی نیز به شدت تحت تاثیر سقوط بهای نفت قرار گرفته است. تولید روزانه این کشور از بیش از یک و نیم میلیون قبل از انقلاب 2011 ماه دسامبر بعد از حمله به پایانه های نفتی شرق به حدود 350 هزار بشکه رسید.
بانک مرکزی لیبی این هفته از کسری بودجه 18 میلیارد و 600 میلیون دلاری این کشور در سال 2014 خبر داد.
واحد مرکزی خبر