شورای امنیت سازمان ملل متحد شنبه از مذاکرات صلح لیبی که این هفته در ژنو برگزار می شود استقبال کرد اما هشدار داد اعمال تحریم بر ضد هر طرفی را که امنیت و ثبات این کشور را از بین ببرد بررسی خواهد کرد.
گروههای لیبیایی موافقت کردند برای پایان بحران سیاسی این کشور مذاکراتی را که این هفته زیر نظر سازمان ملل متحد در ژنو برگزار می شود ازسر بگیرند.
نمایندگان اصلی دولت خود خوانده در طرابلس نیز در این مذاکرات شرکت می کنند اما در نشانه احتمالی موافقت با این مذاکرات، گروههای مسلح اصلی این دولت که با دولت رسمی لیبی مبارزه می کنند آتش بس اعلام کردند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از سازمان ملل متحد ، شورای امنیت در بیانیه ای افزود :« اعضای شورای امنیت از ازسرگیری دور آتی این مذاکرات در ژنو که این هفته برگزار می شود استقبال و همه طرفهای لیبیایی مسئول را به حضور در این نشست تشویق می کنند.»
این بیانیه افزود اعضای شورای امنیت از اعلام آتش بس نیز استقبال کردند.
شورای امنیت هشدار داد کمیته تحریمهای لیبی وابسته به این شورا «برای مجازات کسانی که صلح ، ثبات یا امنیت این کشور را تهدید می کنند یا کسانی که در موفقیت تکمیل انتقال سیاسی آن مانعتراشی می کنند آمادگی دارد.»
پس از گذشت چهار سال از سرنگونی معمر قذافی در قیامی مردمی که با حمایت سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) صورت گرفت ، هرج و مرج سراسر لیبی را فرا گرفته و درحال حاضر در این کشور دو دولت و دو پارلمان که هر کدام مورد حمایت برخی گروههای مسلح قرار دارند وجود دارد و دولتهای غربی نگرانند این کشور وارد مرحله جنگ داخلی شود.
این مذاکرات با هدف تشکیل دولت واحد ، توقف درگیریها و قرار دادن مجدد این کشور در مسیر دموکراسی برگزار خواهد شد.
اما نیروهایی که در طرابلس مستقر هستند هفته گذشته درباره این روند عجولانه ابراز تردید کردند و افزودند روز یکشنبه درباره رفتن به ژنو رای گیری خواهند کرد.
منازعه بر سر زیربناهای نفتی موجب شده است بنادر نفتی اصلی در شرق لیبی بسته شود و تولید نفت خام این کشور به حدود 300 هزار بشکه در روز کاهش یابد.
پیش از سرنگونی قذافی در سال 2011 تولید نفت لیبی حدود یک میلیون 600 هزار بشکه در روز بود.
واحد مرکزی خبر