پايگاه خبري ميدل ايست آنلاين با اشاره به تصميم نظاميان براي نامزدي انتخابات پارلماني مصر نوشت اين تصميم ، شانس پيروزي غيرنظاميان کاهش مي يابد.
به گزارش خبرگزاري آريا ،بسياري از نظاميان بازنشسته در پي آن هستند تا تنور انتخابات پارلماني مصر را که قرار است مارس و آوريل آينده برگزار شود، گرم کنند، به نظر مي رسد اين افراد در انتخابات رقيبان سرسختي براي نامزدهاي مدني (غيرنظامي) باشند.
هدف اين نظاميان اين است که بتوانند با ورود به پارلمان ، يک فراکسيون بزرگ پارلماني تشکيل دهند.
احتمال ورود رهبران درجه 2 و 3 اخواني به پارلمان
از نگاه تحليلگران ، انتخابات آتي پارلماني مصر ، يکي از حساس ترين انتخابات پارلماني در تاريخ مصر خواهد بود، زيرا ممکن است در اين انتخابات رهبران درجه دوم يا سوم اخواني که شهرت خاصي ندارند با تکيه به فهرست ها و ائتلاف هاي انتخاباتي جديد به پارلمان راه يابند.
کميسيون عالي انتخابات مصر روز هشتم ژانويه از راي دهندگان در کشور خواسته بود تا در انتخابات پارلماني که قرار است در دو مرحله و در ماه هاي مارس و آوريل برگزار شود حضور پررنگي داشته باشند.
قرار است 16 هزار قاضي بر روند برگزاري انتخابات پارلماني مصر نظارت کنند اما هنوز زمان ثبت نام نامزدهاي انتخاباتي مشخص نشده است.
سامح سيف اليزل از نظاميان بازنشسته مصري، از چهره هايي است که براي مشارکت در انتخابات، ائتلاف جديدي را با نام (به عشق مصر) راه انداخت.
وي، سرلشکر بازنشسته، افسر گارد رياست جمهوري، افسر دستگاه اطلاعاتي، از اعضاي سازمان امنيت کشور و درحال حاضر از مديران مرکز مطالعات سياسي و امنيتي الجمهوريه در مصر است.
سرلشکر نجيب عبدالسلام فرماندهي پيشين گارد رياست جمهوري در دوران رياست جمهوري حسني مبارک و عبدالفتاح سيسي نيز بارها از نامزدي خود در انتخابات خبر داد.
محد عرابي موسس ائتلاف( زنده باد مصر) مي گويد سرلشکر عبدالسلام نامزد اين ائتلاف در انتخابات خواهد بود.
سرلشکر عبدالرافع درويش، کارشناس نظامي و امنيتي در مصر نيز حزب «مبارزان مصر» را تشکيل داد. حزبي که بسياري از اعضاي آن از افسران عالي بازنشسته ارتش هستند.
سرلشکر مدحت حداد نيز رياست حزب «مدافعان مصر» را بر عهده دارد.
مدحت حداد و عبدالرافع درويش با يک ائتلاف در انتخابات حاضر خواهند شد که ائتلاف«باهم براي احياي مصر» نامگذاري شده است .
بر اساس قانون انتخابات مجلس نمايندگان مصر، که اخير صادر شده است پارلمان اين کشور 567 کرسي خواهد داشت . از مجموع نمايندگان، 420 نفر بر اساس نظام انتخاباتي فردي ، 120 نفر با نظام انتخاباتي حزبي( مبتني بر فهرست انتخاباتي ائتلاف ها و احزاب ) و 27 نفر نيز با نظر رئيس جمهوري تعيين مي شوند.