روزنامه ایندیپندنت در سرمقاله خود نوشت: حملات هوایی مصر به مواضع داعش در لیبی فقط مانع به ثمر رسیدن تلاش های سازمان ملل در زمینه دستیابی به یک راه حل صلح آمیز برای این بحران می شود.
به گزارش پایگاه اینترنتی این روزنامه انگلیسی، بریدن سر 21 مصری باعث شد توجه غرب بار دیگر به بحران لیبی جلب شود، بحرانی که از زمان سرنگون شدن معمر قذافی، دیکتاتور سابق این کشور البته با کمک چشمگیر ناتو همواره افزایش یافته است. درحال حاضر یک جنگ داخلی در لیبی میان دو ائتلاف از شبه نظامیان، قبایل و جناح های مختلف در جریان است. یکی ائتلاف میانه روی موسوم به عملیات کرامت متشکل از برخی بازمانده های حکومت قذافی است. اما طرابلس، پایتخت لیبی در دست یک دولت موقت قرار دارد که گروه فجر لیبی متشکل از عناصر اسلام خواه آن را تشکیل داده اند.
قدرتهای غربی از هر دو جناح خواسته اند یک جبهه متحد در برابر دولت اسلامی عراق و شام تشکیل دهند. این درحالی است که شورای امنیت سازمان ملل هم برای بررسی اوضاع یک جلسه اضطراری تشکیل داد. چنین تلاش های دیپلماتیک ضروری هستند و هیچ راه حلی بهتر از متحد شدن دو ائتلاف نیست. اما چشم انداز واقع گرایانه ای برای چنین اتحادی تقریبا وجود ندارد به ویژه پس از آن که فجر لیبی این هفته اعلام کرد نخستین حملات هوایی خود را برضد مخالفان به اجرا درآورده است، حملاتی که فقط به تشدید درگیری ها منجر شد. هلال آشوب هایی که در خاور میانه به راه افتاده است از سوریه و عراق گرفته تا یمن و شبه جزیره سینا و اکنون در لیبی و همچنین در نیجریه همگی از وجود یک مشکل عظیم پیش روی سیاستمدارن غربی خبر می دهند. فعالیت یک گروه تندرو در لیبی می تواند دیگر کشورهای شمال آفریقا مانند مصر و الجزایر و همچنین تونس، جایی که آخرین شعله های بهار عربی همچنان روشن است، را در معرض خطر قرار دهد. اکنون اقدامی سریع لازم است تا بتوان جلوی روند تبدیل شدن لیبی به یک کشور شکست خورده دیگر را گرفت. اما این واکنش باید هماهنگ و بسیار دقیق باشد. انگیزه مصر برای اجرای حملات هوایی برضد مواضع داعش احتمالا قابل درک است زیرا افکار عمومی این کشور خواستار واکنشی قاطع بودند اما این احتمال وجود دارد که چنین اقداماتی مانع تلاش های سازمان ملل برای کشاندن طرف های مختلف پای میز مذاکره شود. و عجیب این که احتمال دارد این حملات فقط به تقویت موقعیت داعش منجر شوند. این گروه برخلاف سوریه که به جنگ با دیگر گروه ها پرداخته در لیبی از طریق همکاری و تشکیل اتحاد با دیگر گروه های تندرو ریشه دوانده است. از این رو یک عملیات نظامی یک جانبه و غیربرنامه ریزی شده به این گروه هاله ای از قدرت خواهد بخشید. غرب تصریح کرده است که برای کمک آمادگی دارد اما تاکید هم می کند که تنها راه حل بلند مدت در دستان خود کشورهای عربی و مردم آنها است.
واحد مرکزی خبر