وزیر خارجه مصر گفت: ماخواهان تجهیز و تقویت ارتش لیبی جهت دفاع از خود و مبارزه با تروریست ها هستیم.
سامح شکری در گفتگوی اختصاصی با شبکه تلویزیونی الحدث گفت: نمایندگان کشورهای عربی در جلسه ای که با یکدیگر داشتند بر سر این مساله اجماع داشتند. برخی تصور می کنند کمک تسلیحاتی به ارتش لیبی باعث دشوار شدن دستیابی به یک راه حل سیاسی میان گروه های موجود در لیبی می شود در حالی که اینگونه نیست زیرا گفتگوی سیاسی ادامه دارد و همه ما برای نتیجه بخش بودن گفتگوهای سیاسی تلاش می کنیم و بی تردید تمامی گروه های سیاسی شریف لیبیایی در ساخت آینده لیبی شریک هستند در حالی که گروه های تروریستی اهل گفتگوی سیاسی نبوده و در مذاکرات سیاسی جایگاهی ندارند. این گروه ها بی توجه به تمامی معیارها، در لیبی دست به قتل و کشتار می زنند. آن ها تنها منافع خود را در نظر می گیرند. بنابراین نمی توان میان مذاکره و فرایند سیاسی با تروریسم ارتباط صحیحی برقرار کرد.
وی تصریح کرد: مصر از گفتگوهای سیاسی لیبی حمایت می کند و اگر حمایت های مصر نبود گفتگوهای سیاسی میان گروه های لیبیایی به این مرحله نمی رسید.
سامح شکری افزود: ما برای ایجاد ائتلافی فراگیر تر از ائتلاف بین المللی حاضر در عراق و سوریه تلاش کردیم. ما به نیویورک آمدیم تا به جامعه جهانی یاداور شویم در قبال مبارزه با تروریسم مسوولیت دارد.
وزیر خارجه مصر ادامه داد: ما تلاش می کنیم تا در لیبی یک ائتلاف بین المللی فراگیر ایجاد شود و همه کشورها در این ائتلاف مشارکت داشته باشند تا مشروعیت برآمده از این ائتلاف بین المللی فراگیر بتواند بیشترین حمایت از دولت قانونی لیبی را فراهم آورند.
وی خاطرنشان کرد: اینکه ما گفتیم می خواهیم جامعه جهانی با تروریسم به همان گونه ای برخورد کند که با آن ها در عراق و سوریه برخورد کرده است به این معناست که جامعه جهانی نباید با مساله تروریسم به صورت تبعیض آمیز برخورد کند. نمی شود در یک منطقه به شدت با تروریسم مبارزه کرد و در منطقه ای دیگر تروریسم را به حال خود رها کرد. اگر بخواهیم برخوردی تبعیض آمیز با تروریسم در مناطق مختلف جهان داشته باشیم تروریسم ادامه پیدا خواهد کرد. اگر در عراق به شدت با تروریست ها برخورد شود و آن ها سرکوب شوند اما در دیگر کشورها برخورد سفت و سختی با آن ها صورت نگیرد مسلماً تروریست ها فعالیت خود را به کشورهای دیگر منتقل می کنند. مثلاً آن ها در نیجریه، نیجر، مالی و لیبی فعالیت می کنند و ای بسا بار دیگر نیز به عراق بازگردند. مبارزه با تروریسم باید یک مبارزه فراگیر باشد.
مشکل ما صدور قطعنامه در خصوص لیبی نیست بلکه مشکل اصلی نبود اراده سیاسی بین المللی برای اجرای این قطعنامه هاست.