نیروهای دولت لیبی پنجشنبه تلاش تروریستها را که بار دیگر قصد داشتند خط لوله نفت بین میدان نفتی السریر در جنوب شرقی این کشور و بندر الحریقه در شهر طبرق در شرق لیبی را منفجر کنند ناکام گذاشتند.
یک منبع نظامی با اعلام این خبر افزود :« نیروهای گارد حفاظت از تاسیسات نفتی دولت لیبی که مورد حمایت بین المللی قرار دارد پنجشنبه تلاش مجدد در کمتر از پنج روز را برای انفجار خط لوله انتقال نفت بین میدان السریر و بندر الحریقه ناکام گذاشتند.»
این مسئول که خواست نامش فاش نشود گفت :« بمبی به وزن دهها کیلوگرم را در کنار خط لوله در منطقه البوستر در جنوب شرقی شهر الواحات (450 کیلوگرم در جنوب غربی بنغازی) که آماده انفجار بود توسط نیروهای خنثی سازی بمب و نیروهای گشتی دستگاه گارد تاسیسات نفتی کشف و خنثی شد.»
به گزارش خبرگزاری فرانسه از بنغازی ، منطقه السریر در فاصله 150 کیلومتری جنوب شهرهای الواحات به طرف شهر الکفره قرار دارد و دومین میدان نفتی بزرگ لیبی دارا است.
بندر الحریقه در شهر طبرق در شرق لیبی توسط یکی از شرکتهای وابسته به شرکت ملی نفت و گاز لیبی اداره می شود.
چهاردهم فوریه نیز در پی انفجار در خط لوله البوستر با بمبی که افراد ناشناس کار گذاشته بودند تولید در میدان السریر متوقف شده بود.
هنوز هیچ گروهی مسئولیت این حادثه را برعهده نگرفته است اما در روزهای اخیر حملاتی به موسسات و میادین نفتی انجام شده است که مقامات لیبی اعلام کرده اند شاخه سازمان دولت اسلامی (داعش) در این حملات دست داشته است.
سازمان تروریستی داعش هفته گذشته تصویری ویدئویی منتشر کرده و در آن سربریدن شماری از قبطیهای مصر را نشان داده است ، این اقدام نشان می دهد این سازمان قصد دارد این روش وحشیانه کشتار را به خارج از پایگاه اصلی خود در سوریه و عراق نیز منتقل کند.
این مسئله نگرانی بسیاری از کشورها مانند مصر که در همسایگی این کشور قرار دارد و همچنین ایتالیا را که برای رهبری ائتلاف ضد تکفیریها اعلام آمادگی کرده ، برانگیخته است.
شبه نظامیان فجر لیبی نیز از ماه دسامبر حمله به منطقه ای که به هلال نفتی شناخته می شود دنبال می کنند که موجب شده است فعالیت در سه بندر بزرگ نفتی در این منطقه متوقف شود.
بندر الحریقه اوایل این ماه فعالیت خود را پس از اعتصاب نیروهای گارد محافظت از این تاسیسات که پرداخت حقوق عقب افتاده خود را خواستار بودند از سرگرفت.
بنادر السدره و راس لانوف دو بندر بزرگ نفتی لیبی که توان تولید حدود 600 هزار بشکه نفت را در روز دارند نیز به علت درگیری بین گروههای مسلح از دسامبر گذشته تعطیل شده است.
آژانس بین المللی انرژی روز سه شنبه اعلام کرد تولید نفت لیبی در ژانویه گذشته 100 هزار بشکه در روز کاهش یافته و به 340 هزار بشکه در روز رسیده است.
تولید نفت لیبی از یک میلیون و 600 هزار بشکه در روز پیش از انقلاب سال 2011 و سرنگونی نظام معمر قذافی کاهش یافته و درحال حاضر به 350 هزار بشکه در روز رسیده است.
سازمان ملل متحد ماه گذشته دور جدید مذاکرات لیبی را در ژنو آغاز کرد که برخی از گروههای درگیر برای گفتگو درباره تشکیل دولت وحدت ملی و اعلام آتش بس در آن شرکت کردند.
واحد مرکزی خبر