تونس- خبرنگار اعزامي العالم- مبارزات انتخاباتي تا ساعاتي ديگر در تونس به پايان خواهد رسيد و مردم فردا يکشنبه در انتخابات رياست جمهوري و پارلماني شرکت خواهند کرد.
در اين دوره از انتخابات رياست جمهوري تونس چهار نامزد به رقابت مي پردازند که برجسته ترين آنها "زين العابدين بن علي" رئيس جمهوري کنوني و "محمد بوشيحه" از حزب وحدت مردمي است.
مراکز راي گيري ساعت هشت صبح به وقت محلي گشوده و ساعت شش بعد از ظهر بسته خواهد شد و شايد مدت راي گيري تمديد شود.
انتخابات رياست جمهوري و پارلماني تونس هر پنج سال يکبار برگزار مي شود و اتباع تونس در خارج از کشور امروز شنبه آراي خود را در صندوق ها ريختند.
در کنار زين العابدين بن علي رئيس جمهوري کنوني نامزدهاي سه حزب مخالف کوچک به رقابت مي پردازند و در انتخابات پارلماني نيز در کنار حزب حاکم، هفت حزب از مجموع هشت حزب مخالف به رسميت شناخته شده شرکت دارند اما حزب دموکراتيک ترقيخواه برجسته ترين حزب مخالف از شرکت در انتخابات کنارکشيده است زيرا معتقد است که انتخابات از کمترين شروط شفافيت و سلامت برخوردار نيست.
حزب دمکراتيک ترقيخواه تونس که از احزاب مخالف قانوني اين کشور محسوب مي شود ،انتخابات رياست جمهوري تونس را تحريم کرد.
حزب ياد شده ، دولت تونس را به ادامه دادن به سياست ايجاد محدوديت متهم کرد.
"حمد نجيب الشابي" رهبر تاريخي اين حزب راست ميانه که براي انتخابات رياست جمهوري تونس نامزد شده بود ، گفت که از اين انتخابات کناره گيري مي کند ، زيرا از کم ترين آزادي و شفافيت برخوردار نيست.
الشابي اولين کسي است که براي شرکت در اين انتخابات نامزد شده بود.
اين در حالي است که بر اساس قانون انتخابات تونس ، نامزدهاي شرکت در انتخابات بايد دستکم از دو سال پيش رياست احزابشان را در دست داشته باشند. الشابي از چندي پيش رياست حزبش را ترک کرده و فقط در دفتر سياسي اين حزب عضويت دارد.
وي تاکيد کرد که اين قانون براي جلوگيري از فعاليت نامزدهاي آزاد و محروم کردن مردم تونس از انتخاب آزادانه است.
الشابي همچنين علت انصراف اين حزب از شرکت درانتخابات رياست جمهوري و پارلماني تونس را فراهم نبودن حداقل شرايط لازم براي برگزاري انتخاباتي شفاف و سالم عنوان کرد.
وي گفت : براي اينکه انتخاباتي واقعي و سالم برگزار شود ، بايد حداقل شرايط لازم براي برگزاري آن فراهم باشد.
الشابي با بيان اينکه حزب او طي دو سال گذشته براي فراهم کردن اين شرايط تلاش کرده است ، تصريح کرد : ما براي نامزد شدن درانتخابات اعم از انتخابات رياست جمهوري يا پارلماني ، از آزادي عمل برخوردار نبوديم.
اين مخالف تونسي اظهار داشت : اين انتخابات فاقد ناظران مستقل است و درنتيجه نظارتي که برآن صورت مي گيرد ، جانبدارانه بوده و بي طرف نيست.
وي برلزوم فراهم کردن وسايل ارتباطي در انتخابات چه از طريق رسانه ها يا از طريق تشکيل نشست ها تاکيد کرد و گفت : حزب دموکراتيک ترقي خواه بعد از نامناسب ديدن شرايط و نبود شفافيت و آزادي ، تصميم گرفت که از شرکت درانتخابات صرف نظر کند.
وي پيش بيني کرد که در انتخابات پارلماني ، حزب اکثريت ، 75 درصد از کرسي هاي پارلمان را به دست آورد و زين العابدين بن علي با کسب بيش از 80 درصد آرا بارديگر براي يک دوره پنج ساله به عنوان رئيس جمهوري تونس انتخاب شود.
وي تصريح کرد : همه مخالفان هوادار دولت ، با نامزدي بن علي موافقت کرده اما نامزدي بقيه مخالفان به شکل صوري بوده و آن ها اعلام کرده اند که نه براي رقابت با رئيس جمهوري فعلي بلکه براي بازگرداندن چند حزبي درتونس ، نامزد شده اند.
الشابي گفت : چند حزبي در پارلمان تونس ، چنانچه در ده سال گذشته شاهد بوده ايم ، جنبه تشريفاتي داشته است.
درانتخابات پارلماني تونس که همزمان با انتخابات رياست جمهوري برگزار مي شود ، حزب حاکم و هفت حزب ازمجموع هشت حزب به رسميت شناخته شده در کشور شرکت مي کنند.
در انتخابات رياست جمهوري پيشين تونس که در سال 2004 برگزار شد ، چهار نامزد شرکت داشتند و سرانجام "زين العابدين بن علي" با کسب 94.4 درصد از آرا به رياست جمهوري اين کشور برگزيده شد.