نخست وزیر موقت لیبی از مخالفت انگلیس و آمریکا با ارسال سلاح برای ارتش لیبی انتقاد کرد.
عبدالله الثنی در گفتگو با شبکه تلویزیونی العربیه با اشاره به این که آمریکا،انگلیس و کشورهای عضو اتحادیه اروپا مخالف حمایت تسلیحاتی از ارتش لیبی هستند گفت: گروه های تندرو در لیبی مثل گروه فجر در برابر دیدگان جهان نیازهای تسلیحاتی خود را تامین می کنند.
وی افزود: ارتش لیبی توانسته است بر هشتاد درصد از بنغازی، بندر این شهر و بر مراکز حیاتی بنغازی سیطره پیدا کند.
وی ادامه داد: شمار زیادی از شهرهای لیبی تحت سیطره دولت این کشور قرار دارند ولی برخی شهرها مثل زنتان و الرجبان ترجیح دادند که خارج از روند درگیری های کنونی قرار داشته باشند.
وی تاکید کرد: ارتش لیبی در وردی منطقه العزیزیه قرار دارد و پایگاه ملی تحت سیطره این نیروهاست.
عبدالله الثنی با اشاره به این که ارتش لیبی در درگیری های مختلفی در این کشور حضور دارد گفت: تا این لحظه به ارتش برای حرکت به سوی طرابلس پایتخت دستوری داده نشده است.
وی با اشاره به حضور گروه های تروریستی مثل داعش و بوکوحرام در طرابلس گفت: این که دولت موقت لیبی بر این کشور سیطره ندارد به این معنا نیست که لیبی می تواند تجزیه شود.
وی خاطرنشان کرد: ساکنان لیبی در شرق و جنوب این کشور خواهان تجزیه کشور نیستند ولی متاسفانه برخی ادعاهایی درباره جدایی طلبی این شهروندان مطرح می کنند.
عبدالله الثنی درباره فعالیت گروهک تروریستی داعش در لیبی گفت: نیروهای داعش در صبراته،عجیلات، طرابلس و سرت حضور دارند و نفوذ این گروه در این شهرها قوی است.
وی با اشاره به این که گروه های تروریستی در لیبی تاکنون نتوانستند وارد مناطق جنوبی این کشور شوند درباره وضع حمایت های بین المللی از ارتش و دولت موقت لیبی گفت: از جامعه جهانی می خواهیم از دولت و ارتش لیبی حمایت کند تا ما بتوانیم از خود دفاع کنیم.
وی درباره روابط مصر و لیبی گفت: هماهنگی های بسیار خوبی با مصر داریم و از همکاری با این کشور در زمینه های مختلف حمایت می کنیم.
عبدالله الثنی تاکید کرد: من به عنوان یک عرب امید زیادی به کشورهای غربی ندارم و باید در درجه نخست بر خود تکیه داشته باشیم.
وی درباره حضور تروریست های خارجی در لیبی گفت: مبارزان خارجی به صورت گسترده وارد لیبی می شوند و آمار دقیقی از حضور این نیروها در کشور نداریم. ما درباره افزایش شمار گروه های تروریستی و تقویت توان این نیروها نگرانی هایی داریم. در صورتی که جهان به خطرناک بودن اوضاع در لیبی واقف نشود و موضع قاطعی اتخاذ نکند، خطرات متعددی اروپا را تهدید خواهد کرد.
وی درباره ساختار ارتش لیبی گفت: در ابتدا به دلیل سیطره نیروهای اسلامی بر ارکان قدرت در لیبی نیت صادقانه ای در تقویت ساختار ارتش این کشور وجود نداشته است. در حال حاضر ارتش لیبی به تجهیزات و تسلیحات مختلفی مثل هواپیما، زرهپوش و تسلیحات سبک و سنگین نیازمند است.
وی ادامه داد: پول های کشور برای حمایت از دستگاه های موازی با وزارت کشور و ارتش در لیبی هزینه شد.
عبدالله الثنی درباره روند گفتگوها میان گروه های درگیر در لیبی گفت: ملت لیبی می خواهد با این گفتگوها به یک راه حل مسالمت آمیز برسد تا به بحران ساختگی توسط نیروهای اسلامی در کشور پایان داده شود. ما تنها از گفتگویی حمایت می کنیم که باعث احیای اوضاع قبل از پایان یافتن دوره کنگره ملی در لیبی نشود. متاسفانه نیروهای اسلامی به دلیل شکست در انتخابات پارلمانی به کنگره ملی که مشروعیت آن پایان یافته است، روی آوردند.
نخست وزیر لیبی درباره انتشار برخی گزارش ها در خصوص ورشکستگی مالی لیبی گفت: لیبی در آستانه ورشکستگی قرار ندارد و حتی ما از پذیرش وام بانک جهانی خودداری کردیم.
وی تاکید کرد: من به همه لیبیایی ها اطمینان می دهم که این کشور از ذخیره مالی خوبی برخوردار بوده که فعلا مسدود است ولی می توان از این دارایی ها استفاده کرد. لیبی یک کشور ثروتمند بوده وسرمایه گذاری های هنگفتی در این کشور صورت گرفته است.