خبرگزاری فرانسه در گزارشی از برلین با عنوان « صنعت گردشگری در قاره آفریقا تحت تأثیر بحران ابولا قرار گرفته است»، نوشت:مقامات صنعت گردشگری در آفریقا می گویند تأثیر ویروس ابولا سبب بروز مشکلاتی قابل توجه در سه کشور آفریقایی شد اما صنعت گردشگری در سراسر این قاره - که شامل بیش از 50 کشور می شود - تحت تأثیر این موضوع قرار گرفته است و نگرانی درباره ابتلا به این ویروس مهلک سبب شده است بسیاری از افراد از سفر به این قاره منصرف شوند.
بر اساس گزارش های منتشر شده از سوی سازمان جهانی گردشگری ، در سال 2014، حدود 56 میلیون گردشگر به قاره آفریقا سفر کردند که در مقایسه با سال قبل از آن دو درصد افزایش نشان می دهد . اما میزان افزایش بازدیدها از قاره آفریقا در مقایسه با اروپا، آسیا یا آمریکا بسیار کم بوده است . در سال 2013، قاره آفریقا شاهد افزایش چهار ممیز هشت دهم درصدی شمار گردشگران بود .
طالب ریفای رئیس سازمان جهانی گردشگری در نمایشگاه گردشگری در برلیناعلام کرد:« عملکرد آفریقا در سال گذشته با وجود بروز نشانه های ابولا خوب بود. »
او همچنین گفت قاره آفریقا به حمایت نیاز دارد به ویچه پس از بحران ابولا. او افزود:« این که شیوع یک بیماری در چند کشور بر کل این قاره تأثیر گذاشته است، بسیار ناعادلانه است .»
ماری فرانس آدیمه ان دجا از اداره گردشگری ساحل عاج در گفتگو با خبرگزاری فرانسه اعلام کرد شیوع ابولا سبب ایجاد وحشت شد. او گفت:« ما اپراتورهایی داریم که به سبب ترس از ابولا روند جذب گردشگر را متوقف کرده اند .» اداره گردشگری ساحل عاج با نمایش نه پارک ملی خود و خط ساحلی 550 کیلومتری اش یکی از دهها کشور آفریقایی است که در نمایشگاه گردشگری برلین تلاش می کند گردشگران را به این کشور بازگرداند زیرا به نظر می رسد توانسته است ابولا را تحت کنترل در بیاورد.
سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد از دسامبر 2013 حدود 24 هزار نفر به ویروس ابولا آلوده شدند که تقریبا همه مبتلایان از کشورهای لیبریا، گینه و سیرالئون بودند و نه هزار و 807 تن از آنها جان باخته اند. بانک جهانی اعلام کرد پیش بینی می شود کشورهایی که در کانون شیوع ابولا قرار دارند امسال 12 درصد از تولید ناخالص داخلی خود را از دست بدهند . تأثیر ابولا بر قاره آفریقا تنها محدود به بخش های غربی این قاره نشده است و در واقع کل این قاره را تحت تأثیر قرار داده است. یک کارشناس گردشگری از یکی از اپراتورهای گردشگری در کنیا - که در نمایشگاه برلین حاضر بود و خواست نامش فاش نشود - اعلام کرد:« کاهش شمار گردشگران از شیوع بیماری ابولا نشأت می گیرد هر چند که ما شاهد لغو برخی سفرها بوده ایم.» او همچنین گفت برخی مشتریان بدون این که دلیل خاصی و به سبب ترس واهی از ابولا از سفر به آفریقا خودداری می کنند.
ریفای دبیرکل سازمان جهانی گردشگری نیز خاطر نشان کرد:« فاصله جنوب آفریقا و غرب آفریقا یا کنیا و غرب آفریقا حتی بسیار بیشتر از فاصله غرب آفریقا تا آمریکای شمالی است. »
کارشناشان صنعت گردشگری از نامیبیا - که مقصد محبوب گردشگران به ویژه گردشگران آلمانی است - در این نمایشگاه تلاش کردند توجه گردشگران را بار دیگر به کشور خود جلب کنند.
دیگو نائوبب مدیر اجرایی اداره گردشگری نامیبیا اعلام کرد از زمان شیوع بیماری ابولا تلاش کرده است به ارائه نقشه ای بپردازد که در آن نشان داده می شود کشورش دقیقا در کجا واقع شده است. او گفت:« در حقیقت، اروپایی ها بسیار بیشتر از نامیبیا به کانون شیوع ابولا نزدیک هستند.» او افزود در نتیجه تلاش های فوری برای کاهش نگرانی های عمومی درباره شیوع بیماری ابولا گردشگری در نامیبیا « تا حدودی بهبود یافته است.» یکی از ابتکار عمل ها در این زمینه راه اندازی پایگاه اینترنتی unite4westafrica.org است تا بدین ترتیب بتوان وجهه غرب آفریقا را در مسیری مثبت تر سوق داد. در این پایگاه اینترنتی به فهرست کشورهایی اشاره شده است که تحت تأثیر ابولا قرار نگرفته اند از قبیل سنگال، بنین یا بورکینافاسو. در سیرالئون ، صنعت گردشگری تنها پس از یک دهه جنگ داخلی در دهه 1990 در حال رونق گرفتن بود که شیوع ابولا به این روند آسیبی جدی زد. سازمان جهانی گردشگری اعلام کرد شمار گردشگران در این کشور از اوایل دهه 2000 هر ساله با افرایش بیش از ده درصدی همراه بود اما سال گذشته به سبب شیوع بیماری ابولا با کاهش 46 درصدی همراه شد.
خدیجه او سیسای وزیر گردشگری سیرالئون از جمله افرادی که برای حضور در نمایشگاه بین المللی گردشگری به برلین سفر کرده است . او از سازمان های هواپیمایی خواست خدمات دهی به فریوتاون - پایتخت این کشور - را از سر بگیرند . ابولا - که یکی از مهلک ترین بیماری ها شناخته می شود - از طریق تماس مستقیم با ترشحات بدن فرد آلوده منتقل می شود. تب و استفراغ از علایم ابتلا به این بیماری محسوب می شود. ابتلا به این بیماری سبب خونریزی، از کار افتادن اعضای بدن و اسهال می شود.