یک مقام سودان جنوبی روز شنبه اعلام کرد مذاکرات با شورشیان در آدیس آبابا، پایتخت اتیوپی، به رغم اعلام میانجیگران نهاد بین دولتی توسعه موسوم به ایگاد، با شکست مواجه نشده است.
به گزارش خبرگزاری شینهوا از خرطوم، مایکل ماکوی وزیر اطلاع رسانی سودان جنوبی روز شنبه در جوبا به این خبرگزاری گفت :« مذاکرات شکست نخورده است. آنچه روی داد این است که ما در خصوص برخی موارد توافق نکردیم زیرا دستیابی به آنها غیر ممکن بود ».
وزیر اطلاع رسانی سودان جنوبی خاطر نشان کرد :« گفتگو روندی طولانی است و هدفی پیچیده و بغرنج مانند صلح نمی تواند در کوتاه مدت به دست آید ».
این مقام ارشد سودان جنوبی شورشیان را مسئول بن بست در مذاکرات خواند و گفت :« آنها مواردی را پیشنهاد کرده اند که نمی تواند قابل قبول باشد. ما نمی توانیم وجود دو ارتش را طی دوره انتقال بپذیریم. این مایه اختلاف است ».
وی بر آمادگی دولت سودان جنوبی برای مذاکرات در هر زمانی تاکید کرد و گفت :« ما به دستیابی به یک توافق صلح متعهد هستیم. ما انتظار داریم ایگاد از دو طرف برای دور دیگری از مذاکرات دعوت به عمل آورد ».
وزیر اطلاع رسانی سودان جنوبی بر تعهد دولت این کشور به موافقتنامه آتش بس که اخیرا با شورشیان امضا شد، تاکید کرد.
ماکوی گفت :« دستوراتی روشن و آشکار برای نیروهایمان به منظور متعهد بودن به موافقتنامه آتش بس و انجام ندادن هیچ گونه اقدام نظامی به غیر از دفاع از خود، وجود دارد ».
هایلماریام دسالگن نخست وزیر اتیوپی و میانجی ارشد ایگاد پیشتر اعلام کرده بود طرف های درگیری در سودان جنوبی موفق نشده اند به توافقی برای پایان دادن به خشونت ها دست یابند. خشونت ها و درگیری ها در سودان جنوبی اواسط دسامبر سال 2013 میلادی آغاز شد.
این میانجی ایگاد در بیانیه ای اعلام کرد مذاکرات پیشرفتی ضروری نداشت.
وی شکست دو طرف در این خصوص را « چه از لحاظ اخلاقی و چه از لحاظ سیاسی، غیر قابل قبول » خواند.
خشونت ها در سودان جنوبی زمانی آغاز شد که درگیری هایی بین نظامیان وفادار به سالوا کر رئیس جمهور سودان جنوبی و طرفداران ریک ماچار معاون سابق وی روی داد.
این مناقشه خیلی سریع به جنگی گسترده بین ارتش سودان جنوبی و شورشیان منجر شد و این خشونت ها جنبه ای قومی پیدا کرد و قبیله دینکا که رئیس جمهور سودان جنوبی از آن است با قبیله نویر ریک ماچار درگیر شد.
این درگیری ها به کشته شدن هزاران تن از اتباع سودان جنوبی و آواره شدن حدود یک میلیون و 900 هزار نفر در این کشور منجر شده است.