در حالیکه خبرگزاری رویترز به نقل از هیات اعزامی سازمان ملل از برگزاری نشست گروههای مختلف لیبی در مغرب در چهارشنبه آینده خبر داده، مقام الجزایری از برگزاری این نشست در سه شنبه هفته جاری در الجزیره سخن به میان آورده است.
رویترز اعلام کرد که هیات اعزامی سازمان ملل در امور لیبی دیروز (شنبه) در بیانیه ای اعلام کرد که طرف های شرکت کننده در مذاکرات مغرب که از پنجشنبه گذشته آغاز شده بود، برای مشورت با حامیانشان در خصوص پیشنهادهای مطرح شده، به لیبی باز گشته اند و چهارشنبه آینده بار دیگر در مغرب برای ادامه مذاکرات حضور خواهند یافت.
دو طرف درگیر در مناقشه لیبی برای نخستین بار به صورت مستقیم با یکدیگر در مغرب گفت و گو کردند. هر یک از این طرف ها پیشتر به صورت جداگانه با نمایندگان سازمان ملل مذاکره کرده بودند.
این در حالی است که شبکه الجزیره قطر امروز به نقل از عبدالقادر مساهل وزیر مشاور در امور روابط با مغرب عربی و آفریقای الجزایر اعلام کرد که گفت و گوی ملی نمایندگان، سران و گروههای سیاسی لیبی سه شنبه این هفته در الجزیره برگزار خواهد شد.
به گزارش ایرنا در الجزایر، عبدالقادر در راس هیاتی پس از رسیدن به قاهره جهت شرکت در 143 دوره نشست وزیران خارجه کشورهای عربی توضیح داد: نشست الجزایر در راستای یافتن راه حل سیاسی مورد توافق تمامی جریانها برای بحران لیبی برگزار می شود و هدف از آن تشکیل 'دولت وحدت ملی' است که مسوولیت اداره امور کشور در مرحله انتقالی را برعهده خواهد داشت و در نتیجه آن لیبی بحران کنونی را پشت سرخواهد گذاشت.
به گفته عبدالقادر، این اقدام در چارچوب تلاشهای الجزایر با هماهنگی سازمان ملل جهت یافتن راه حل مسالمت آمیز برای بحران لیبی انجام می گیرد.
عبدالقادر فاش کرد که کشورش در هفته های اخیر میزبان تقریبا 200 شخصیت لیبی از گروههای مختلف بوده و علاوه بر آن، دیدارهای محرمانه ای میان شماری از طرفهای درگیر انجام شده و در نتیجه چندین توافقنامه میان آنها به امضا رسیده است.
این وزیر الجزایری بر بی طرف بودن کشورش در پرونده لیبی تاکید و خاطرنشان کرد که الجزیره با دولت طبرق و همچنین نمایندگان دولت طرابلس، روابط خوبی دارد.
الجزایر و لیبی بیش از 900 کیلومتر مرز مشترک و روابط تاریخی دارند.هم اکنون در لیبی دو دولت موازی وجود دارد، یکی دولت عمر الحاسی در طرابلس پایتخت که مورد حمایت گروه شبه نظامی موسوم به 'فجر لیبی' است و دیگری دولت عبدالله الثنی در شهر طبرق در شرق این کشور که مورد حمایت سرلشکر حفتر و ارتش و جامعه بین الملل می باشد .
درگیری این دو دولت باعث تقویت گروههای تروریستی و در راس آنها انصار الشریعه و داعش در لیبی شده که قدرت آنها بطور روزافزون در این کشور در حال افزایش است.
بر اساس گزارش سازمان ملل، وخامت اوضاع امنیتی لیبی تا کنون باعث کشته شدن تقریبا 2825 نفر و آواره شدن بیش از 394 هزار شهروند از خانه و کاشانه شان در 25 شهر این کشور شده است .
هم اکنون در چارچوب دور جدید گفت و گوی آشتی ملی جهت حل بحران در شهر الصخیرات در کشور مغرب گفت و گو میان دو طرف متخاصم در جریان است که از پنجشنبه گذشته آغاز شده است.
گفت و گوها میان طرفهای درگیر در لیبی بطور غیرمستقیم با میانجیگری برناردینو لیون فرستاده سازمان ملل در امور این کشور جریان دارد .
هیات سازمان ملل در لیبی شنبه گذشته با صدور بیانیه ای خاطرنشان کرد که گفت و گوی سیاسی در شرایط مثبت پیش می رود .
بیانیه مزبور تاکید کرد: تاکنون پیشرفت مهمی در گفت و گوهای آشتی ملی لیبی بدست آمده و طرفهای متخاصم عزم خود را برای برچیدن اختلافات در خصوص تدابیر امنیتی و تشکیل دولت وحدت ملی جزم کرده اند.