نشست سران احزاب و کنشگران سیاسی لیبی روز سه شنبه با حضور فرستاده ویژه دبیر کل سازمان ملل متحد برای حل و فصل بحران این کشور و حمایت الجزایر در پایتخت این کشور آغاز شده است.
به گزارش خبرنگار ایرنا از الجزیره، ریاست این نشست که هدف از آن دستیابی به راه حلی برای بحران لیبی است، با عبدالقادر مساهل وزیر الجزایر در امور مغرب عربی و آفریقا است.
برناردینو لئون نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل متحد در لیبی، نیز در این نشست حضور داشت.
مساهل در آغاز این نشست گفت: الجزایر که کشور دوست و همسایه لیبی به شمار می آید و به لحاظ تاریخی و نبرد علیه استعمار وجوه اشتراکی فراوانی با هم دارد، نمی تواند در مقابل اوضاع لیبی سکوت کند و بی تفاوت باشد، آن هم در حالی که برادرانش در این کشور در آتش فتنه می سوزند و با خطرناک ترین تهدیدات که اتحادشان را هدف قرار داده، روبه رو هستند.
وی افزود: الجزایر از هیچ گونه تلاشی برای همراهی با مردم لیبی و برون رفت از بحران جاری در این کشور فرو گذار نخواهد کرد.
به گفته منابع آگاهی که می خواستند نامشان فاش نشود، قرار است نشست احزاب و فعالان سیاسی لیبی در الجزایر به مدت 2 روز ادامه یابد.
این منابع همچنین گفتند: ماموریت الجزایر در میانجی گری میان احزاب سیاسی لیبی با توجه به پیچیده بودن پرونده این کشور آسان نخواهد بود، چرا که هر یک از طرف های درگیر به شدت بر مواضع خود پایبند هستند.
این منابع آگاه همچنین اعلام کردند که با توجه به ادامه درگیری های مسلحانه میان ارتش لیبی و شبه نظامیان فجر لیبی و استمرار بمباران هوایی، دست یابی به راه حلی برای برون رفت از بحران جاری در لیبی دشوار به نظر می رسد.
همچنین به گزارش خبرگزاری فرانسه از الجزیره، برناردینو لئون نماینده سازمان ملل متحد برای حل بحران لیبی روز سه شنبه گفت که جناح های درگیر در این کشور باید میان گزینه های توافق سیاسی برای پایان خشونت ها یا نابودی این کشور نفت خیز شمال آفریقا، یکی را انتخاب کنند.
وی این سخنان را در الجزایر در راستای تلاش برای ادامه مذاکرات به منظور پایان دادن به خشونت در این کشور که از هنگام قیام سال 2011 منجر به سرنگونی و قتل معمر قذافی دیکتاتور این کشور، دستخوش ناآرامی و هرج و مرج است، بیان کرد.
لئون در آغاز مذاکرات الجزیره گفت که دو گزینه وجود دارد یکی دستیابی به توافق سیاسی و دومی نابودی که البته گزینه دوم نباید برگزیده شود.
وی پیشتر، روز یکشنبه در مغرب میزبان نخستین دور از مذاکرات مستقیم میان نمایندگان دو مجلس رقیب لیبی بود که قرار است نمایندگان آنها روز چهارشنبه برای ادامه مذاکرات به رباط بازگردند.
لئون در این میان حدود 15 مقام و شخصیت برجسته لیبی را تحت عنوان نشست احزاب سیاسی در الجزیره گردآورد که به گفته وی، برای پیشبرد لیبی به سوی حل و فصل سیاسی، مهم است.
پارلمان و دولت منتخب و شناسایی شده بین المللی لیبی در شرق این کشور و رقیب آن به نام کنگره ملی عمومی و دولت مورد حمایت آن در طرابلس پایتخت مستقر هستند.
فدریکا مو گرینی مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز روز دوشنبه گفته بود که جناح های لیبی باید ظرف چند روز و نه چند هفته در باره تشکیل دولت وحدت به توافق برسند.
وی که در شورای امنیت سازمان ملل متحد سخن می گفت، افزود : جناح های لیبی باید نخستین گام را بردارند و سران آن ها باید از این آخرین فرصت استفاده کرده و در باره تشکیل یک دولت انتقالی وحدت ملی به توافق برسند.