گروه مسلح فجر لیبی و تروریست های داعش در اطراف شهر سرت با یکدیگر درگیر شدند.
به گزراش خبرگزاری رویترز، این نخستین درگیری مهم میان دو گروه مذکور از زمان اعلام وجود رسمی تروریست های داعش در لیبی است.
روز گذشته (شنبه) داعش با نیروهای حامی دولت مستقر در طرابلس که پس از تصرف این شهر توسط فجر لیبی در آگوست (مرداد/شهریور) گذشته روز کار آمد، در گیر شد.
گروه مسلح موسوم به فجر لیبی وابسته به اخوان المسلمین ، طرابلس پایتخت لیبی را به کنترل خود درآورده و دولت لیبی را مجبور به خروج از پایتخت و استقرار در شرق کشور جایی که ارتش خلیفه حفتر بر آن تسلط دارد کرده است. دولت لیبی ترکیه و قطر را به حمایت از شبه نظامیان فجر لیبی متهم کرده است.
پیش از این داعش خواستار بیعت شبه نظامیان فجر لیبی با خلیفه داعش شده بود.
به دنبال شکل گیری این دولت خودخوانده، عبدالله الثنی نخست وزیر قانونی لیبی مقر خود را به شرق لیبی منتقل کرد.
رییس ستاد نیروهای حامی دولت طرابلس طی بیانیه ای اعلام کرد که دو نفر از نیروهایش در نبرد با داعش کشته و هفت نفر دیگر زخمی شده اند.
به گفته وی، دست کم 17 تروریست داعشی نیز در این رویارویی کشته و 13 خودروی این گروه به غنیمت گرفته شد.
ساکنان محلی وقوع این درگیری را در 60 کیلومتری شهر سرت تایید کردند. داعش در سرت برخی ساختمان های دولتی، یک دانشگاه و یک ایستگاه رادیویی را اشغال کرده است.
به گفته ساکنان محلی، گروه فجر لیبی نیروهایش را از مقر اصلی در مصراته واقع در غرب به سرت اعزام کرد اما آن ها هنوز نتوانسته اند از حومه شهر به مناطق مرکزی سرت پیشروی کنند.
مناطق شرقی لیبی از جمله سرت از دسامبر (آذر/دی) و همزمان با تلاش نیروهای مصراته برای تصرف دو بندر بزرگ السدره و راس لانوف که در کنترل دولت الثنی هستند، به میدان جنگ تبدیل شده است.
گروه تروریستی داعش که به گفته تحلیلگران در قالب گروه های کوچکتر در لیبی ایجاد شده، قصد دارد با بهره برداری از هرج و مرج در این کشور تولید کننده مهم نفت جای پای خود را محکم کند.
داعش طی هفته های اخیر در لیبی حملات تروریستی متعددی را اجرا کرده است. این گروه علاوه بر قتل 21 تبعه مصری که واکنش نظامی قاهره را به دنبال داشت، مسوولیت بمب گذاری به یک هتل، هیات های خارجی و ایستگاه های پلیس در طرابلس را نیز بر عهده گرفته است.
تحلیلگران و کشورهای همجوار لیبی نگرانند که درگیری ها در این کشور عضو اوپک (سازمان کشورهای صادرکننده نفت) به تجزیه آن بینجامد.