این باشگاه یکی از ابتکارات قابل توجه در سطح بین المللی برای حمایت از مردم فلسطین است و با هدف دفاع و همبستگی چارچوبمند با مردم مظلوم فلسطین در میان لایه های مختلف اجتماعی به ویژه در میان جوانان شکل گرفته است.
به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری فارس به محل همایش اجتماع جهانی سازمانهای مردم نهاد در تونس، باشگاه جهانی جوانان حامی فلسطین که مقدمات تاسیس آن در سال 2014 شکل گرفت در اجتماع جهانی سازمان های مردم نهاد که در حال حاضر در تونس در حال برگزاری است، رونمایی شد.»
رضا برکتی عضو ایرانی این باشگاه در گفتگو با خبرنگار فارس پیرامون اهداف ان گفت: «این باشگاه یکی از ابتکارات قابل توجه در سطح بین المللی برای حمایت از مردم فلسطین است و با هدف دفاع و همبستگی چارچوبمند با مردم مظلوم فلسطین در میان لایه های مختلف اجتماعی به ویژه در میان جوانان شکل گرفته است. هم افزایی و مشارکت موثرتر و نیز نهادمند در میان سازمان های مردم نهاد در خصوص فلسطین یکی از اهداف اصلی این باشگاه است.»
وی افزود: «تقابل نظامی اسرائیل و نیز اقداماتی همچون شهرک سازی ها و نقض حقوق بشر در قبال فلسطینی ها موجب موجی از انتقادات و اعتراضات در سطح جهانی نسبت به اسرائیل شده است. این اعتراضات در جنگ 2014 به صورت آشکاری در میان جوانان در مناطق مختلف جهان از خاورمیانه تا اروپا و آمریکا در جریان بود. از این رو باشگاه جهانی جوانان حامی فلسطین مقوله جدیدی در عرصه اجتماعی و فرهنگی نیست بلکه تلاش دارد به اعتراضات و انتقاداتی که در مورد نقض حقوق بشر علیه ملت فلسطین در نقاط مختلف جهان وجود دارد، شکل نهادینه و منسجمی ببخشد.»
برکتی اهمیت گسترش و تعمیق فعالیت های این باشگاه را دور ماندن از شر صهیونیسم دانست و گفت: «اهمیت این باشگاه و اقدامات فعالان آن از نقاط مختلف جهان در آن است که همه نه تنها مخالف اقدامات اسرائیل هستند بلکه بر این نظرند که تنش و مناقشه ای که هم اکنون در خاورمیانه به واسطه جنگ اسرائیل با فلسطین در جریان است نباید به سایر نقاط جهان سرایت کند. این هدف نماد بارز جمله حضرت امام خمینی رحمه الله علیه است که فرمودند هر کس در مقابل اقدامات اسرائیل سکوت اختیار کند شر صهیونیسم روزی گریبان خود او را خواهد گرفت.»
مدیر مسئول موسسه ندا در مورد چگونگی عضویت در این باشگاه اظهار داشت: «باشگاه جهانی جوانان حامی فلسطین فارغ از هر گونه ملیت، دین و مذهب در سطح بین المللی فعالیت دارد و عضویت در آن نیز محدودیتی برای سازمانهای مردم نهاد و سمن ها در سطح جهانی و نیز گروههای مختلف جوانان آزادیخواه با هر دین و مذهبی که مخالف اقدامات اسرائیل هستند، ندارد.» وی افزود: «موسسه ندا به عنوان نماینده باشگاه در ایران حضور دارد و مطمئنا همایش های سالانه، سمینارها، برنامه های مختلف باشگاه را در ایران بازتاب خواهد داد.»
برکتی در مورد ریاست باشگاه جوانان حامی فلسطین نیز گفت: «ریاست باشگاه به صورت دوره ای خواهد بود و متعاقبا اعلام خواهد شد که دبیرخانه آن در کدام کشور مستقر خواهد شد.»
وی اضافه کرد بیش از هزار نفر از کشورهایمراکش، لیبی، تونس، الجزایر، مکزیک، انگلستان، موریتانی، لبنان، سوریه و . . . عضو این باشگاه شده اند. همچنین سازمانها و موسسات مختلفی به عضویت باشگاه در آمده اند که برخی از مشهورترین های این مراکز عبرتند از: مرکز بازگشت به فلسطین از لبنان، مرکز مبارزه با عادی سازی روابط با صهیونیزم تونس، مرکز توسعه شهروندی وحقوق بشر، اتحادیه جوانان سوسیالیست تونس، باشگاه دموکراتیک و حقوق بشر مراکش، موسسه دیدبان حقوق بشر لیبی و. چند سازمان دیگر از نقاط مختلف جهان عضو این باشگاه هستند..
همایش اجتماع جهانی سازمانهای مردم نهاد در تونس از روز چهارم فروردین ماه در تونس آغاز به کار کرده و به موضوعاتی از قبیل صهیونیزم و تروریسم، نظام سلطه جهانی و امپریالیسم و نقش لابی های صهیونیستی در بحران های جهانی پرداخته است. این همایش جهانی که در آن دهها سازمان مردم نهاد از نقاط مختلف جهان از جمله آفریقای جنوبی، برزیل، ایتالیا و... حضور دارند تا فردا یکشنبه ادامه خواهد داشت.
برگزاری راهپیمایی علیه صهیونیزم، جنگ، فقر و حمایت از فلسطین از جمله برنامه های این همایش جهانی است که میزبانی آن را تونسی ها برعهده دارند.