دولت مستقر در طرابلس پایتخت لیبی که رهبری یکی از دو جناح در حال جنگ را به عهده دارد به نیروهایش دستور داده است برای نبرد با شبه نظامیان داعش در شهر مرکزی سرت از پایگاه های نزدیک بنادر نفتی عقب نشینی کنند.
به گزارش خبرگزاری رویترز از طرابلس ، یک قانونگذار مجلس مستقر در این شهر روز شنبه خبر عقب نشینی نیروهای یکی از دو دولت لیبی را از نزدیکی بنادر نفتی اعلام کرد.
این عقب نشینی ممکن است تا حدی به بازگشایی بنادر السیدر و راس لانوف بینجامد که هردوی آنها در ماه دسامبر همزمان با نبرد نیروهای دولتین لیبی برای کنترل بر این بنادر بسته شده اند.
شبه نظامیان وفادار به داعش با استفاده از خلاء قدرت ایجاد شده ناشی از نبرد بین جناحهای مختلف از زمان قیام منجر به سرنگونی رژیم معمر قذافی دیکتاتور لیبی در سال 2011، دامنه فعالیت خود را افزایش داده اند.
بلقاسم دبرز نایب رئیس کمیسیون دفاع مجلس مستقر در طرابلس به رویترز گفت : عقب نشینی این نیروها یک عقب نشینی تاکتیکی برای رویارویی با سازمان دولت اسلامی در سرت است .
لیبی اکنون بین دو گروه تقسیم شده و هریک از آنها دولت ، مجلس و نیروهای جداگانه ای دارند و درصدد کنترل اراضی بیشتر و تسهیلات نفتی هستند. یکی از این گروهها از طرابلس به هدایت بخش های مربوط به خود مشغول است و طرف دیگر دولت به رسمیت شناخته بین المللی است که از پایتخت گریخته و در شرق کشور مستقر شده است .
پیشتر طی سال جاری ، شبه نظامیان به نیروهای وفادار به طرابلس در سرت یک شهر مهم مرکزی حمله کرده و ساختمان های دولتی ، دانشگاه و یک ایستگاه رادیویی را در این شهر به تصرف خود در آوردند.
حضور شبه نظامیان داعش در لیبی در ماه فوریه پس از آنکه این گروه 21 تن از مسیحیان مصری را سر برید در کانون توجه جهانی قرار گرفت . این اقدام با محکومیت بین المللی روبرو شد .