لیبی در اجلاس سران اتحادیه عرب، لغو تحریم تسلیحاتی سازمان ملل متحد علیه این کشور را برای جلوگیری از پیشروی شبه نظامیان داعش ضروری دانست.
به گزارش خبرگزاری رویترز از شرم الشیخ، عقیله صالح رییس مجلس رسمی لیبی روز شنبه اظهار داشت: من به کسانی که با تسلیح ارتش لیبی مخالفند یا آن را به تأخیر می اندازند، می گویم شما به تروریستهای داعش اجازه نشو و نما در لیبی و گسترش فراتر از آن را می دهید و کشورهای همجوار، نخستین کسانی خواهند بود که تحت تأثیر قرار خواهند گرفت.
صالح، سخنرانی را در اجلاس سران کشورهای عضو اتحادیه عرب در شهر شرم الشیخ ایراد کرد؛ انتظار می رود که این اجلاس با تشکیل یک نیروی نظامی متحد عرب برای مقابله با تهدیدهای فزاینده منطقه ای موافقت کند.
شورای امنیت سازمان ملل سال گذشته قطعنامه ای را برای تشدید تحریمهای تسلیحاتی بین المللی لیبی تصویب کرد. این موضوع در میان کشورهای عرب از حساسیت بالایی برخوردار است.
عبدالله الثنی نخست وزیر لیبی سال گذشته قطر را به اعزام هواپیماهای نظامی پر از سلاح به فرودگاه تحت کنترل گروه مسلح مخالف در طرابلس متهم ساخت. دوحه این اتهام را تکذیب کرد.
قطر، تأمین مالی شورشیانی را که معمر قذافی را از قدرت خلع کردند به عهده داشت و یک متحد جنبش اخوان المسلمین مصر نیز به شمار می رود؛ جنبشی که دنباله رو های زیادی در بسیاری از کشورهای مسلمان از جمله مناسباتی با گروه مخالف لیبی دارد که اکنون کنترل طرابلس را به دست گرفته است.
دولت رسمی لیبی همچنین سودان را به جناح مخالفی که طرابلس را به تصرف خود در آورده و مجلس و مقامات منتخب را مجبور به محل استقرار خود در شرق کشور کرده است، متهم ساخت.
تحلیلگران می گویند که لیبی در حال تبدیل شدن به میدان جنگ قدرتهای رقیب منطقه ای است و چهار سال پس از سقوط قذافی با تهدید یک جنگ داخلی روبرو است.
مصر که پس از سربریده شدن 21 مصری مسیحی در لیبی، یک کشور آفریقای شمالی مواضع داعش را هدف حمله هوایی قرار داده است، اکنون تأکید دارد که تحریمهای تسلیحاتی لیبی لغو شود.