لیبی روز شنبه در نشست کشورهای عربی اعلام کرد تحریم تسلیحاتی سازمان ملل علیه این کشور باید به منظور کمک به جلوگیری از پیشروی ستیزه جویان داعش، لغو شود.
به گزارش خبرگزاری رویترز از شرم الشیخ (مصر)، عقیله صالح رئیس پارلمان لیبی که از لحاظ بین المللی به رسمیت شناخته شده است، اعلام کرد: «من به آنهایی که مخالف مسلح کردن ارتش لیبی هستند یا آن را به تاخیر می اندازند، می گویم که شما به تروریست های داعش فرصت می دهید در لیبی رشد کنند و به فراتر از آن گسترش یابند».
وی افزود: «و کشورهای همسایه، نخستین (کشورهایی) خواهند بود که تحت تاثیر قرار می گیرند».
صالح این سخنان را در نشست سران کشورهای عضو اتحادیه عرب در شهر شرم الشیخ مصر بیان کرد.
انتظار می رود در این نشست بر سر تشکیل یک نیروی نظامی متحد عرب به منظور مقابله با تهدیدهای امنیتی منطقه ای فزاینده، توافق شود.
شورای امنیت سازمان ملل پارسال قطعنامه ای را تصویب کرد که تحریم تسلیحاتی بین المللی علیه لیبی را تشدید کرد. این مسئله در بین کشورهای عربی، موضوعی به شدت حساس است.
پارسال، عبدالله الثنی نخست وزیر لیبی، قطر را به اعزام هواپیماهای نظامی پر از تسلیحات به فرودگاهی در طرابلس که تحت کنترل یک گروه مخالف مسلح است، متهم کرد؛ اتهامی که دوحه آن را رد کرد.
قطر به شورشیانی که معمر قذافی را برکنار کردند، کمک کرد و یکی از متحدان اخوان المسلمین مصر است؛ جنبشی اسلام گرا که هوادارانی در بسیاری از کشورهای اسلامی از جمله روابطی با گروه مخالفی که هم اکنون طرابلس را کنترل می کند، دارد.
لیبی همچنین سودان را به تلاش برای مسلح کردن یک گروه اسلام گرا که طرابلس را تصرف و مقامات دولت و پارلمان منتخب را مجبور به انتقال مکان به شرق لیبی کرد، متهم کرده است.
تحلیلگران می گویند لیبی در حال تبدیل شدن به یک منطقه درگیری برای قدرت های منطقه ای رقیب است و با احتمال وقوع جنگ داخلی چهار سال پس از سرنگونی قذافی مواجه است.
مصر که اهداف داعش را در لیبی بمباران کرده، برای لغو تحریم تسلیحاتی این کشور تلاش کرده است.