ششمين دوره پيكارهاي جهاني كاراته جوانان و اميد از صبح امروز (پنجشنبه 21 آبان) با حضور بيش از 100 كشور عضو wkf در شهر رباط مراكش آغاز ميشود.
تيم ملي جوانان و اميد كشورمان نيز كه از ماهها قبل با برپايي 8 دوره اردوي آمادگي زيرنظر محمدرضا عبدالمحمدي سرمربي اين تيم، خود را براي شركت در اين مسابقات آماده كرده است، ميرود تا اين بار با تدابير تازهتري درصدد شكستن ركورد مسابقات جوانان و اميد در مسابقات جهاني مارسي فرانسه باشد.
با ارزيابي تاريخ نه چندان طولاني مسابقات جهاني جوانان و اميد، درمييابيم كه سال 82 تيم ملي جوانان و اميد تحت رهبري غلامرضا دباغيان توانست با 6 مدال طلا (سعيد فرخي، حسن روحاني ، حسين روحاني ، حسين فيكوهي و حسن غفاري) و كوميته تيمي و 3 برنز (جاسم ويشگاهي، محمدعلي جعفرقليزاده و مهدي جعفرقليزاده) شگفتي آفريده و ركوردي دستنيافتني را به نام خود ثبت كند.
البته اين تعداد طلا 2 سال بعد يعني در پنجمين دوره مسابقات كه در قبرس برگزار شد، به عدد 4 رسيد تا ركورد مارسي همچنان در تاريخ افتخارات كاراته پيشتاز بماند. امروز تيم جوانان و اميد ايران با اين آلبوم افتخارات و جايگاهي كه در 5 دوره گذشته براي خود دست و پا كرده است، عازم ششمين دوره مسابقات شده كه همگان چشم اميد به مدالآوري آن دارند.
در اين ميان عبدالمحمدي، سرمربي تيم ملي كاراته قول هيچگونه مدال آوري در اين پيكارها را نميدهد. او دراينباره اينگونه توضيح ميدهد: «تيم من كاملا بيتجربه است. اين بازيكنان غير از مسابقات كاپ آزاد تركيه، بزرگترين تجربهشان برميگردد به مسابقات قهرماني كشور.»
اين مساله هر چند منطقي به نظر ميرسد، اما مطمئنا براي كاراته جوانان و اميد كشورمان با آن سابقه طلايي كافي نيست.
عبدالمحمدي در حالي كه سعي ميكند رضايت كاملش را از نحوه تمرينات تيمش به رخ بكشد ، ميگويد: «نميخواهم بهانهتراشي كنم اما شما ميدانيد كه در آخرين مرحله اردوي آمادگي ، 3 سرماخورده و 2 مصدوم روي دست ما مانده بود، اين قضيه تا حدودي اعتماد به نفس مرا پايين آورده بود. باورتان نميشود شبها از ترس اينكه مبادا بقيه مليپوشان هم سرما بخورند، خوابم نميبرد. اما خدا را شكر كه تمامي اين مشكلات بموقع حل شد، حالا هم اين تيم براي مدال آوري هيچ چيز كم ندارد.»
البته جداي از مسائلي كه عبدالمحمدي با خوشبيني ذاتي خود از مرتفع شدن آن خبر داد، اين تيم از ابتدا با مشكل رفتن يا نرفتن به اين مسابقات رو به رو بود. بحث كهنه ويزا و عدم مراودات سياسي كشورمان با كشور ميزبان باعث شده بود تا استرس صادر نشدن رواديد براي مليپوشان جوان و اميد كشورمان، به اردو هم سرايت كند اما با رايزني مسوولان فدراسيون اين مشكل هم برطرف و فدراسيون كاراته مراكش متعهد شد ويزاي كاراتهكاهاي كشورمان را در فرودگاه كازابلانكا صادر كند.
عبدالمحمدي دراينباره گفت: «مشكل ويزا نفس ما را گرفت. متاسفانه با چشمان خودم ميديدم كه استرس وارد شده، باعث ميشود تا انرژي شاگردانم تحليل برود اما با اين اوصاف هيچ كدامشان كم نگذاشتند، به هر حال در اين رده سني نميتوان بسياري از مسائل را برايشان توضيح داد، چراكه بسياري از آنها هنوز قدرت تحليل برخي مسائل را ندارند. از طرفي تا ميآمدم جو اردو را آرام كنم رسانهها با دامن زدن به اين مساله هر روز آتش آن را شعلهورتر ميكردند. با تمام اين تفاسير خوشحالم مشكل رواديد به بهترين شكل حل شد.»
به هر حال تيم ملي كاراته جوانان و اميد كشورمان به ششمين دوره مسابقات جهاني مراكش اعزام شد، تا تاريخ اين رشته مدالآور نيز چون اهالي كاراته منتظر برگ زرين ديگري باشد. بايد ديد محمدرضا عبدالمحمدي سرمربي بدون حاشيه و بيسروصداي جوانان و اميد هم ميتواند مانند عليرضا سليماني همتاي خود در تيم ملي بزرگسالان شاگردان كمتجربه و مستعد خود را با دست پر به خانه بازگرداند؟
تيم ملي جوانان و اميد كشورمان در 3 رده جوانان (14 و 15 سال)، (16 و 17 سال) و اميد (زير 21 سال) در اين مسابقات شركت كرده است كه تركيب آن متشكل است از ابوالفضل شهجردي و مهران قربانعليپور در كاتاي انفرادي و سعيد عروجزاده، فاضل بشيري و پيمان نظام اسلامي در كاتاي تيمي. در رده سني 14 و 15 سال: ميعاد ياري وزن 52- ، شاهين جعفري 57- ، سجاد حياتي 63- ، مجتبي زعيمدار 73- و شاهين بلالايي در وزن72+. در رده سني 16 و 17 سال: امير حسينپور وزن 55- ، آروين باقري 61- ، بهمن عسكري 68- ، علي فداكار 76- و سجاد گنجزاده در 86+. مرتضي شفاهي در وزن 68- ، ابراهيم حسنبيگي 78- و سامان حيدري نيز در وزن 78+ كيلوگرم رده اميد (زير 21 سال) براي كشورمان روي تاتامي خواهند رفت.