در ديدار وزير صنايع و معادن جمهوري اسلامي ايران با وزير امور خارجه سنگال، دوطرف بر گسترش و تعميق روابط تهران - داكار در همه زمينهها به ويژه حوزه صنعت و معدن تاكيد كردند.
به گزارش ايرنا به نقل از روابط عمومي وزارت صنايع و معادن؟ علي اكبر محرابيان در اين ديدار كه پيش از ظهر پنجشنبه انجام شد، سنگال را يكي از پايگاههاي اساسي ايران براي توسعه فعاليتهاي صنعتي و اقتصادي در غرب آفريقا دانست و آمادگي كشورمان را براي افزايش همكاري در همه زمينه ها اعلام كرد.
وي افزود: با توجه به اينكه يكي از مهمترين برنامه اقتصادي سنگال ابتكار رئيس جمهوري اين كشور براي گسترش صنعت كشاوري در اين كشور است، ايران آمادگي دارد در زمينه ساخت و تحويل ادوات و تجهيزات كشاورزي در اين كشور همكاري كند.
محرابيان با اشاره به آمادگي ايران براي تامين نيازهاي سنگال به ويژه در زمينه تراكتور، از راه اندازي خط توليد تراكتور در سنگال در آينده خبر داد.
وي با اشاره افتتاح فاز نخست كارخانه ايران خودرو در سنگال در سال گذشته تصريح كرد: به زودي طرح توسعه اين كارخانه كه از فاز اول آن بزرگتر است، در سنگال افتتاح خواهد شد.
محرابيان تاكيد كرد: با افتتاح فاز دوم اين كارخانه، يكي از بهترين الگوهاي همكاري مستقل بين دو كشور در جهان به نمايش درخواهد آمد.
مدريكه نيانگ، وزير امور خارجه سنگال نيز در اين ديدار همكاريهاي دوكشور در زمينه صنايع را بسيار پويا و درحال تحرك دانست و تاكيد كرد: امكانات و زمينههاي بسياري براي افزايش و گسترش اين همكاريها وجود دارد.
وزير امور خارجه سنگال با ابراز خرسندي از توافقات اخير بين دو كشور، خواستار تسريع در اجراي اين توافقها شد.
وي سنگال را دروازه غرب آفريقا دانست و تصريح كرد: درصورت توسعه همكاريها در صنعت اتومبيل سازي، بازار سنگال و بازار كل منطقه غرب آفريقا تحت پوشش قرار ميگيرد.
وزير امور خارجه سنگال با اشاره به اينكه غرب آفريقا هم اكنون مرحله بازسازي و توسعه اقتصادي را طي ميكند، خاطرنشان كرد: در اين راستا كشورهاي اين منطقه به خودروهاي سنگين به ويژه كاميون نياز مبرم دارند وتقويت فعاليتهاي شركت سنيران در اين كشور براي پوشش نيازهاي منطقه ضروري است.
نيانگ تصريح كرد: محرابيان از اراده قوي براي ادامه همكاريهاي في مابين در جهت مثبت و حصول اهداف تعيين شده برخوردار است و افزايش همكاريهاي روبه رشد دو كشور خواست و اراده روساي جمهوري و مسئولان ارشد دو كشور است.
طبق اين گزارش، براساس يادداشت تفاهمهاي امضا شده ميان ايران و سنگال، وزارت صنايع و معادن ايران براي تامين انواع لكوموتيو، واگنهاي باري و مسافري، ترن، مترو، تراكتورهاي كشاورزي، كمباين، سيمان، محصولات پتروشيمي و ساخت پالايشگاه و خدمات فناوري و قطعات الكترونيكي در سنگال و همچنين مطالعات زمين شناسي و اكتشافات معدني در اين كشور اعلام آمادگي كرده و دو كشور در زمينه فناوريهاي الكترونيكي، هوانوردي و ايجاد دورههاي آموزشي در سنگال همكاري ميكنند.