ميزان علاقه مصري ها به غذاهاي سنتي اين کشور با ميزان توجه انها به ديگر سنن مصر تفاوتي ندارد و به همين علت خوردن برخي غذاها در اين کشور به نوعي عادت تبديل شده است.برهمين اساس مشاهده مي شود که بسياري از مردم مصر براي صبحانه عموما از دو غذا به نام هاي فول که نوعي خوراک لوبياست و همچنين طعميه که نوعي فلافل است استفاده مي کنند.در واقع اگر يکي از اين دو غذا سر سفره صبحانه مصريها نباشد مي توان گفت وعده غذائي شان ناقص است.مصريها در ماه مبارک رمضان از فول به عنوان سحري استفاده مي کنند.
احمد مظهر آشپز شاغل در يکي از رستورانهاي قاهره در خصوص ميزان علاقه مندي مردم مصر به غذاهاي سنتي اين کشور گفت :فول و طعميه محبوبترين غذاهاي مصريهاست.طعميه انواعي دارد که نوع سرخ شده در روغن ويا ادويه اي ، و کره اي نمونه هاي ان است.
البته يکي از مشتريان اين رستوران ارزش غذايي ان را نيز در استقبال بالاي مردم مصر موثر دانست و گفت : فول و طعميه غذاهاي محبوب درجه اول مصر هستند علت اين محبوبيت انست که اين غذاها حاوي پروتئين گياهي و ارزان قيمت هستند.
کُشَري که غذاي کامل گياهي است يکي ديگر از غذاهاي مورد علاقه مصريهاست.کُشَري يکي از معروف ترين غذاهاي اين کشور است و بي اغراق مي توان گفت همه مردم مصر اين غذا را مي شناسند و از ان استفاده مي کنند.اين غذا حاوي مواد پروتئيني نشاسته و بسيار پرطرفدار است.
وائل محفوظ صاحب رستوران کُشَري در اينباره گفت :من به جرات مي گويم که کشري غذاي محبوب و شماره يک مصريهاست. اين غذا در طول تاريخ تغييراتي کرده اما هميشه مورد توجه مردم مصر بوده است.البته در کنار کشري غذاهاي ديگري مثل فول و طعميه هم طرفداران زيادي دارد.
در کنار غذاهاي پر طرفدار، بعضي چيزها هم به صورت سنتي در مراسم ها و جشن ها استفاده مي شود.مثلا ماهي دودي و ماهي شور در عيد شم النسيم که همان عيد نوروز است مصرف مي شوند و شيريني ها وبيسکوئيت هاي خاصي هم در عيد فطر مصرف مي شوند.
در حالي که غذاهاي غربي زيادي نيز وارد فرهنگ غذاي مصري ها شده است اما اين موضوع موجب تضعيف جايگاه غذاهاي سنتي مصري نشده است.غذاهايي که خود به تنهايي نمادهايي از فرهنگ مصر محسوب مي شوند.