روزنامه نگار در بیروت، تاکید کرد مصر، پاکستان و ترکیه عربستان سعودی را در برابر ایران تنها گذاشتند.
امین قموریه در مصاحبه با شبکه تلویزیونی المیادین، درباره ابعاد منطقه ای جنگ یمن گفت: جنگ یمن به کشمکش منطقه ای تبدیل شده و حتی ابعاد بین المللی هم به خود گرفته است. پانزده روز حملات هوایی به یمن تاکنون نتیجه ای نداشته است و درگیریها حتی در عدن هم ادامه دارد. عبدربه منصور هادی امکان بازگشت به عدن را هم ندارد. پس از سخنان تند دو طرف ایرانی و عربستانی به نظر می رسد همه پل های ارتباطی بین دو کشور خراب شد و تنش بین آنها در اوج خود قرار دارد. مصر، پاکستان و ترکیه حمایت عملی از عربستان نداشتند، در حالی که ریاض به حمایت این سه کشور در برابر ایران امیدوار بود. اکنون توازن قدرت در منطقه به نفع کسانی است که جنگ یمن را رد می کنند.
قموریه افزود: پاکستان روابط نزدیک با عربستان دارد و ریاض به حمایت اسلام آباد امیدوار بود، به ویژه که عربستان کمک های زیادی به پاکستان داشته است. پاکستان محاسبات امنیتی و سیاسی خاص خود را دارد و شیعیان بخش مهمی از جمعیت این کشور را تشکیل می دهند. ترکیه هم محاسبات پیچیده ای برای خود دارد. ترکیه منافع اقتصادی و روابط تاریخی با ایران دارد و هیچ یک از دو طرف نمی توانند به سوی طرف مقابل سنگ پرتاب کنند. دولت ترکیه باید به نیاز خود به واردات گاز از ایران و نیز واکنش احتمالی علویها در ترکیه به هر نوع اقدامی علیه تهران توجه داشته باشد.
مصر هم در این جنگ سکوت پیشه کرده است. عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر ابتدا تاکید کرد ارتش این کشور برای مصریهاست، اما پس از آن بر حمایت از امنیت خلیج فارس تاکید کرد. باب المندب برای مصر اهمیت دارد، اما همه می دانند که تردد کشتی ها در باب المندب مسئله ای بین المللی است و هیچ کسی نمی تواند کنترل آن را در دست بگیرد که مصر نگران تسلط انصارالله بر آن باشد. مصر با مشکلاتی در لیبی و سینا روبروست و باید مسئله تقسیم منابع آبی رود نیل و نیز مشکلات در تعامل با فلسطینی ها را هم حل و فصل کند. هیچ کسی در مصر از دخالت زمینی این کشور در یمن حمایت نمی کند. قاهره در شرایط کنونی خواهان بروز تنش در برابر تهران نیست. مصر، پاکستان و ترکیه به این مسئله توجه دارند که عبدربه منصور هادی در داخل یمن از حمایت کافی برخوردار نیست.
وی خاطر نشان کرد: عملیات نظامی عربستان در یمن، دستیابی به راه حل سیاسی برای بحران این کشور را پیچیده تر کرد. بدون شک ریاض نگرانی های زیادی درباره یمن دارد، اما عربستان پیش از پرداختن کافی به گزینه های سیاسی، گزینه جنگ را انتخاب کرد. عمان گزینه اصلی برای میانجی گری بین ریاض و تهران است. مسقط نقش مهمی در مذاکرات بین ایران و آمریکا هم داشت. جنگ نیابتی بین ایران و عربستان در یمن ادامه دارد و من بعید می دانم با وجود حمله عربستان به یمن، دخالت مستقیم ایران در این جنگ بعید است. این نگرانی مطرح است که اگر عملیات در یمن موفقیت آمیز باشد، می تواند مقدمه عملیات در دیگر مناطق مانند سوریه هم باشد.