به گزارش خبرگزاری فرانسه از جاکارتا ، نشست سران کشورهای آسیایی و آفریقایی این هفته به مناسبت شصتمین سالگرد تاسیس کنفرانس کشورهای آسیایی و آفریقایی که به ایجاد هویت مشترکی در میان کشورهای نوظهور کمک کرد در اندونزی برگزار می شود.
شی جینپینگ رئیس جمهوری چین ، شینزو آبه نخست وزیر ژاپن و حسن روحانی رئیس جمهوری ایران در این نشست که در شصتمین سالگرد تاسیس کنفرانس کشورهایی آسیایی و آفریقایی در سال 1955 میلادی برگزار می شود شرکت خواهند کرد.
این کنفرانس ابتدا در سال 1955 میلادی با حضور حدود سی کشور در شهر باندونگ اندونزی واقع در جزیره جاوا برگزار شد که بسیاری از آنها چندین دهه مستعمره و تحت اشغال کشورهای دیگر بودند و تازه به استقلال رسیده بودند.
سوکارنو قهرمان استقلال اندونزی در ابتدا رهبری این کنفرانس را عهده دار بود.
سایر شخصیت های برجسته از جمله جواهر لعل نهرو نخست وزیر وقت هند و جمال عبدالناصر رئیس جمهوری وقت مصر از جمله رهبران شرکت کننده در این کنفرانس بودند که این شخصیت ها چند سال بعد جنبش غیر متعهدها را پایه ریزی کردند.
برخی تحلیلگران معتقدند این کنفرانس بیشتر درباره کشورهای بزرگی به ویژه چین و ژاپن است که به صورت یکجانبه به دنبال افزایش نفوذ خود با دیگر شرکا هستند.
چین به ویژه به دنبال برقراری روابط نزدیکتر با آفریقاست که منابع طبیعی این قاره به تقویت رشد در این کشور کمک می کند.
توبیاس باسوکی تحلیلگر مسائل سیاسی در جاکارتا گفت : « کشورهای بزرگتر دستور کار خود را دارند.»
وی با اشاره به اینکه بیش از 80 کشور در این کنفرانس پنج روزه شرکت می کنند افزود رسیدن به توافق و اجماع برای چنین گروهی دشوار خواهد بود.
بولاجی آکینیمی وزیر امور خارجه سابق نیجریه گفت : « این گروه در ابتدا ، امکانی برای پرورش کشورهای نوظهوری چون کشور ما بود اما دیگر اینچنین نیست زیرا کشورها رشد یافته اند.»
در این کنفرانس شخصیت های مهمی چون نارندرا مودی نخست وزیر هند و جاکوب زوما رئیس جمهوری آفریقای جنوبی حضور ندارند.
نشست اصلی سران روزهای چهارشنبه و پنجشنبه در جاکارتا برگزار می شود.
در کنار سران کشورهای آفریقایی و آسیایی سران برخی کشورهای خاورمیانه از جمله ایران شرکت دارند.
شماری از شخصیت های بحث برانگیز از جمله عمر البشیر رئیس جمهوری سودان که از سوی دادگاه بین المللی جنایات جنگی متهم شده است در این کنفرانس حضور دارند.
اندونزی همچنین به درخواست سازمان همکاری اسلامی میزبان نشست کشورهای اسلامی درباره اوضاع یمن خواهد بود.
ایران به عنوان بخشی از این سازمان57 عضوی ، متحد اصلی جنبش انصار الله یمن است که بخش های وسیعی از این کشور را تصرف و عربستان حملات هوایی را بر ضد این گروه آغاز کرده است.
این مسائل موجب افزایش تنش میان عربستان سعودی و ایران ، رقیب منطقه ای این کشور شده است که به ترتیب بزرگترین قدرت های سنی و شیعه در خاورمیانه به شمار می روند.
یمن و عربستان سعودی در این کنفرانس حضور ندارند.
این کنفرانس پنج روزه شامل نشست وزرا در روز دوشنبه و نشست تجاری در روز سه شنبه می شود.
این کنفرانس روز جمعه با عزیمت سران کشورهای شرکت کننده به باندونگ به پایان می رسد.