منابع دیپلماتیک در سازمان ملل به رویترز گفتند که خارطوم با صدور روادید برای دیپلمات های آمریکایی، انگلیسی و فرانسوی به منظور ورود به سودان مخالفت کرده است.
این خبرگزاری روز چهارشنبه گزارش داد که نمایندگان این کشورها به منظور بررسی بحران منطقه جنگ زده دارفور قصد ورود به سودان را داشتند.
این منابع اعلام کردند که مخالفت دولت سودان با صدور روادید برای نمایندگان کشورهای غربی که از حق وتو در سازمان ملل برخوردار هستند، نشانه دیگری از رویکرد منفی خارطوم در قبال سازمان ملل و غرب است.
دیپلمات های سازمان ملل که نامی از آنها در این گزارش ذکر نشده، گفتند که نمایندگان کشورهای غربی و اروپایی قصد داشتند، در اوایل سالجاری میلادی به دارفور سفر کنند. پیتر ویلسون معاون سفیر انگلیس در سازمان ملل ریاست نمایندگان کشورهای غربی را برعهده داشت .
هیات سازمان ملل و اتحادیه آفریقا در دارفور به دلیل عملکرد و اطلاع رسانی نامناسب در خصوص خشونت علیه شهروندان و نیروهای حافظ صلح در این منطقه، مورد انتقاد قرار گرفته اند.
رویترز اعلام کرد که خارطوم با اخراج تعدادی از مقامات بلند پایه سازمان ملل از سودان در انجام تحقیقات این سازمان در باره تعرض جمعی به زنان و کودکان در دارفور کارشکنی می کند.
برپایه این گزارش، خارطوم تا کنون با دادن روادید به دیوید پرسمن آمریکایی، الکسی لامیک فرانسوی و پیتر ویلسون انگلیسی خودداری کرده است.
یک دیپلمات مطلع که خواست نامش فاش نشود به رویترز گفته است که صادر نکردن روادید به سفیران کشورهای آمریکا، انگلیس و فرانسه برای عزیمت به دارفور، نشان می دهد که خارطوم تمایلی به همکاری با جامعه جهانی را ندارد.
دیپلمات های مطلع می گویند که نمایندگان سه کشور مذکور امیدوارند بتوانند به منطقه بحرانزده دارفور سفر کنند و این در حالی است که خاطورم خواستار خروج هیات سازمان ملل و اتحادیه آفریقا از این منطقه شده و هیات سودانی در سازمان ملل تا کنون به درخواست اظهار نظر در این باره پاسخی نداده است.
به گفته یک دیپلمات انگلیسی، ویلسون که قصد داشته ریاست نمایندگان کشورهای غربی به سودان را بر عهده بگیرد، گفته است که لندن توجه زیادی به بهبود وضعیت هیات سازمان ملل و اتحادیه آفریقا و شرایط نیروهای حافظ صلح که تعداد آنان بالغ بر 19 هزار نفر است، دارد.دیپلمات های غربی گفته اند که مذاکرات در باره چگونگی خروج هیات مشترک سازمان ملل و اتحادیه آفریقا از دارفور در جریان است و خارطوم خواستار خروج 15 هزار سرباز از این منطقه تا پایان سال 2015 شده و این درحالی است که واشنگتن با این درخواست مخالفت کرده است.
بر پایه این گزارش، مکس گلیشمان سخنگوی هیات آمریکایی در سازمان ملل گفته است که هیات سازمان ملل و اتحادیه آفریقا در دارفور همچنان نقش مهمی در حمایت از شهروندان سودانی برعهده دارند.
وی افزود که واشنگتن با هر گونه تلاش برای کاهش نیروها و یا پایان دادن به ماموریت آنان در دارفور مخالف است.
مقام آمریکایی گفت که خارطوم همواره در فعالیت های نیروهای سازمان ملل و اتحادیه آفریقا در دارفور کارشکنی می کند.