همزمان با ادامه درگیریها در لیبی میان شبهنظامیان با "ارتش ملی" و ادامه حملات نیروهای فجر لیبی به پایگاههای داعش، جمعیت هلال احمر این کشور اعلام کرد که از اواسط مه 2014 تاکنون بیش از نیم میلیون لیبیایی در داخل کشور آواره شدهاند.
در حالی که "ارتش ملی لیبی" با هدف بیرون راندن شبه نظامیان و برقراری آرامش و امنیت در کشور حملاتی را علیه این شبه نظامیان در طرابلس انجام داده و کنترل برخی مناطق را در پایتخت در دست گرفته است، شبهنظامیان فجر لیبی نیز وارد درگیریهایی با تروریستهای داعش در شهر سرت شدهاند.
لیبی از مدتها پیش صحنه درگیری میان ارتش ملی این کشور با شبه نظامیان و درگیری نیروهای فجر لیبی با داعش بوده است. در همین راستا جمعیت هلال احمر لیبی اعلام کرد که در پی افزایش خشونتها در لیبی از 14 مه 2014 تاکنون بیش از نیم میلیون تن در داخل کشور آواره شدهاند.
به گزارش هلال احمر لیبی، 126 هزار تن در طرابلس و 110 هزار تن در بنغازی آواره شدهاند. بقیه آوارگان نیز از مناطق دیگر هستند.
شهر درنه پایگاه گروههای مسلح در شرق کشور شاهد موج آوارگی هزاران تن بوده است و درگیریهای مسلحانه قبایل در منطقه "اوباری" در آواره شدن لیبیایی ها نقش زیادی داشته است.
در گزارش هلال احمر لیبی به آوارگان لیبیایی که به خارج از کشور کوچ کردهاند، اشاره نشده است. پیشتر کمیساریای عالی امور پناهندگان سازمان ملل اعلام کرده بود که حدود 100هزار لیبیایی به خارج فرار کردهاند.
گروههای لیبیایی تاکنون چندین مذاکرات را در الجزایر و مراکش برای پایان دادن به اختلافات میان خود و توقف درگیریها برگزار کردهاند اما تاکنون به نتایج مشخصی نرسیدهاند.
در همین حال "فرانسو اولاند"، رییس جمهوری فرانسه در نشست فوقالعاده اتحادیه اروپا که برای ایجاد راهکاری جهت ممانعت از مهاجرت غیرقانونی از طریق دریای مدیترانه برگزار شد، گفت: ما باید اقدامات مهم و کارآمدتری را برای دستیابی به حل و فصل سیاسی بحران لیبی اتخاذ کنیم.
وی افزود: در حال حاضر دولت حاکمی در لیبی وجود ندارد و متاسفانه پس از مداخله (نظامی) در این کشور نهادهای دولت بازسازی نشدند. امروز گروههای مختلفی در لیبی با هم میجنگند که برای توقف درگیریهای آنها باید به راهکاری سیاسی دست یافت. اگر این اقدام صورت نگیرد لیبی به عنوان تنها کشوری باقی میماند که مهاجران غیرقانونی از طریق سواحل آن به اروپا میآیند.
وی گفت: در حال حاضر داعش در لیبی حضور دارد و خطر اقدامات این تروریستها که ثبات کشور را هدف قرار دادهاند در حال افزایش است. حتی احتمال دارد در صورت عدم اتخاذ اقدامات مناسب داعش "دولت تروریستی" را در خاک لیبی ایجاد کند و به این ترتیب نه تنها مهاجران بلکه تروریستها نیز به اروپا بیایند. در نتیجه نه تنها اروپا بلکه جامعه جهانی باید فورا برای مقابله با بحران لیبی وارد عمل شود.
در همین راستا برخی منابع احتمال دادهاند که اتحادیه اروپا عملیات نظامی را علیه قاچاقچیان در سواحل لیبی انجام دهد.