مردم کشور آفریقایی توگو روز شنبه برای انتخاب رئیس جمهور جدید کشورشان به پای صندوق های رای خواهند رفت.
انتخابات ریاست جمهوری توگو در حالی برگزار می شود که فوره ناسینگبه رئیس جمهور کنونی توگو که خانواده اش از چهل و هشت سال پیش قدرت را در این کشور در دست دارد در رقابت با یک جناح مخالف از هم پاشیده به علت اختلافات درونی، از بخت زیادی برای پیروزی در این انتخابات و ابقا در سمت خود برخوردار است.
آخرین تدارکات برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری توگو روز شنبه صورت گرفت. طبق آمار و ارقامی که کمیسیون انتخابات توگو منتشر کرده است سه میلیون و پانصد و نه هزار و دویست و پنجاه و هشت نفر شرایط لازم را برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری توگو دارند. هشت هزار و نهصد و نود و چهار دفتر اخذ رای از ساعت هفت به وقت گرینویچ و محلی فعالیت خود را آغاز می کنند و رای گیری تا ساعت شانزده ادامه خواهد یافت. نزدیک به نه هزار مامور پلیس و ژاندارم مسئولیت تامین امنیت این انتخابات را بر عهده دارند.
توگو کشوری کوچک و فرانسوی زبان با جمعیتی هفت میلیونی در غرب قاره آفریقا واقع شده است. انتخابات ریاست جمهوری توگو در حالی برگزار می شود که شرایط خاصی بر منطقه غرب آفریقا حاکم است: قیام مردم بورکینافاسو که در همسایگی توگو واقع شده است در اواخر اکتبر گذشته موجب شد بلز کمپائوره رئیس جمهور خودکامه این کشور پس از بیست و هفت سال قدرت را کنار بگذارد؛ در نیجریه نیز انتخابات ریاست جمهوری که اواخر مارس برگزار شد محمدو بوهاری به شانزده سال سلطه حزب دموکراتیک خلق در این کشور پایان داد.
هیچ نظرسنجی درباره انتخابات ریاست جمهوری توگو صورت نگرفته است اما یقینا فوره ناسینگبه در رقابت با چهار نامزد حزب مخالف از جمله ژان پییر فابر از حزب نبرد برای تناوب سیاسی بخت اول پیروزی محسوب می شود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از لومه، فوره ناسینگبه در انتخابات سال دو هزار و ده با کسب شصت ممیز هشتاد و هشت درصد آرا ژان پییر فابر را که تنها سی و سه ممیز نود و سه درصد آرا را به دست آورده بود، شکست داد. مسئولان جناح مخالف توگو نتایج این انتخابات را زیر سوال بردند اما جامعه بین المللی شفافیت و اعتبار این انتخابات را تائید کرد.
در انتخابات ریاست جمهوری سال دو هزار و پنج که با پیروزی ناسینگبه همراه شد تقلب های گسترده ای صورت گرفت و اعتراضات مخالفان به نتایج انتخابات خشونتهای زیادی را برانگیخت که بنا به اعلام سازمان ملل متحد بین چهارصد تا پانصد کشته و هزاران مجروح برجا گذاشت.