كارشناس ارشد حقوق و اسلامشناسي گفت: سيدجمالالدين اسدآبادي، گذشته از تأثيرگذاري بر دانشمندان و انديشمندان جهان اسلام معاصر، در شالودهريزي و نشر زبان و فرهنگ ايراني در سرزمين مصر سهمي بزرگ و فراموش ناشدني داشته است.
به گزارش خبرگزاري فارس از همدان، محمدحسين ساكت پنجشنبه شب در نشست بررسي آرا و انديشههاي سيدجمالالدين اسدآبادي در ارائه بحث خود با موضوع "سهم سهمگين سيدجمال در فارسيآموزي محمد عبده " اظهار داشت: سيدجمالالدين اسدآبادي، گذشته از تأثيرگذاري بر دانشمندان و انديشمندان جهان اسلام معاصر، در شالودهريزي و نشر زبان و فرهنگ ايراني در سرزمين مصر سهمي بزرگ و فراموش ناشدني داشته است.
وي با اشاره به شاگردان بيشمار سيدجمالالدين اسدآبادي گفت: محمد عبده يكي از شاگردان وي بود كه وقتي به دانشگاه الازهر پيوست در آن جا با سيدجمالالدين اسدآبادي آشنا شد.
كارشناس ارشد حقوق و اسلام شناسي افزود: عبده هشت سال پاي درس سيدجمال نشست و از سرچشمه انديشه انقلابي ـ اجتماعي او سيراب شد.
وي با بيان اينكه بعدها اين دو با كمك هم انجمن و مجله هفتگي عروه الوثقي را به راه انداختند، اضافه كرد: سيدجمال نخستين كسي بود كه به محمد عبده زبان فارسي را آموخت و او را با فرهنگ اسلام ايراني آشنا كرد.
ساكت ادامه داد: كتاب نيچريه سيدجمال به فارسي در آن روزها پاسخ علمي و انتقادي به موج برخاسته بيديني و ماديگري بود كه محمد عبده اين كتاب را به زبان عربي درآورد.
وي با اشاره به جملهاي از محمدعبده مبني بر اينكه براي خدماترساني به مردم و دفاع از مصالح كشور بايد به زبان فرنگي آشنا بود، تصريح كرد: محمدعبده در ارتباط با فارسيآموزي خود چيزي ننوشته ولي سيدجمال زبان شيواي فارسي را به وي آموخت و جان و دل وي را با آن آشنا كرد كه نشان از تأثيرگذاري بالاي وي دارد.
مستشار ديوان عالي كشور ضمن اشاره به خدمات سيدجمال به دنياي اسلام ابراز داشت: وحدت اسلامي و يكپارچگي مسلمانان از رهگذر بازسازي انديشه سياسي و اجتماعي محقق ميشود كه سيدجمال در اين راه اقدامات در خور شاياني را انجام داده است.
وي گفت: سيدجمال با استفاده از گفتگو و سخنراني به توجه مردم در خصوص دينمداري پرداخت و در اين عرصه خدمات بزرگي به جهان اسلام ارائه كرد.
ساكت در پايان خواستار بررسي بيش از پيش نظرات و تفكرات سيدجمال شد و خاطرنشان كرد: برگزاري چنين همايشهاي علمي ميتواند در دستيابي به اين مهم مثمر ثمر واقع شود.