رئیس اتاق بازرگانی الجزایر گفت: شورای مشترک بازرگانان ایران و الجزایر، گامی مهم برای توسعه همکاریهاست و می تواند با ارزیابی فرصت های مشترک در دو کشور، مبادلات تجاری و اقتصادی را افزایش دهد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محمد لِید بن اَمور در جمع فعالان اقتصادی و صنعتی ایران و الجزایر افزود : مبادلات تجاری دو کشور همچنان ناچیز و ضعیف است و به بخش اندکی از حوزه های تجاری محدود می شود و مبادلات در سال 2014 به هفت میلیون دلار رسید که 97 درصد آن سهم واردات الجزایر از ایران است.
وی اضافه کرد : صادرات الجزایر به ایران فقط 120 هزار دلار و شامل تجهیزات و ماشین آلات صنعتی بود که صاحبان این تجهیزات به نمایندگی از شرکت فالداتا در جمع ما حضور دارند.
رییس اتاق بازرگانی و صنایع الجزایر گفت: در سه ماهه نخست سال 2015 مبادلات تجاری ایران و الجزایر 3.2 میلیون دلار برآورد شده که بیشتر به واردات میوه های خشک اختصاص داشته است. بن امور افزود : باید بستر اقتصادی پویایی را پایه گذاری کنیم که شالوده آن مبتنی بر مشارکت های صنعتی باشد تا هدف اصلی که همان ایجاد فرصت های شغلی و خلق ثروت است ، محقق شود.
وی گفت : ساختار اقتصادی هر دو کشور شباهت هایی دارد و ظرفیت ها و مولفه های مهم دیگری مانند ثبات سیاسی نیز در هر دو کشور ارزشمند است.
رئیس اتاق بازرگانی الجزایر با بیان اینکه این کشور گام های مهمی در روند اصلاحات اقتصادی به ویژه در حوزه های قانونی ، مالی و گمرکی داشته است، افزود : این اصلاحات به پیدایش بخش خصوصی توانمند و آتیه دار منجر شد که هم اکنون نقش مهمی در روند توسعه اقتصادی کشور ایفا می کند و حدود 85 درصد نرخ رشد سالانه به استثنای بخش نفت از سوی بخش خصوصی محقق شد ، علاوه بر این بیش از 60 درصد واردات الجزایر با بخش خصوصی است.
بن امور اضافه کرد: امروزه اقتصاد الجزایر اقتصادی آتیه دار و با فرصت های بی شماری در حوزه های مختلف روبروست که بخش کشاورزی از ان جمله محسوب می شود.
وی با بیان اینکه الجزایر دارای بازار خودرو امیدبخش و همواره در حال رشد است ، گفت: سالانه 400 هزار تا 500 هزار دستگاه خودرو به ارزش 5 میلیارد دلار آمریکا وارد می کنیم که با توجه به تجارب ممتاز شرکت های ایرانی در این حوزه ، این شرکت ها می توانند در طرح های مشترک با شرکت های الجزایری فعالیت کنند و از حمایت های لازم برخوردار خواهند بود.
بن امور با اشاره به اینکه در بخش صنایع دارویی فرصت های مشارکت بسیار زیاد است ، افزود : برادران ایرانی می توانند در طرح های مشترک با شرکت های الجزایری برای تولید دارو عمل کنند زیرا توان تولیدی شرکت های الجزایری تنها 25 درصد نیاز بازارهای داخلی را تامین می کند که ارزش آن حدود 2.5 میلیارد دلار برآورد شده است.
وی ادامه داد: با توجه به تجارب و تخصص ارزنده شرکت های ایرانی در حوزه تولید دارو ، این شرکت ها می توانند در طرح های مشارکتی ورود کنند و سهم قابل توجهی از بازار داخلی الجزایر را به دست گیرند و حتی می توان برای بازارهای خارجی نیز مانند بازار کشورهای عربی و بازارهای اروپایی نیز برنامه ریزی کرد.
رئیس اتاق بازرگانی الجزایر با بیان اینکه این کشور با اتحادیه اروپا و کشورهای عربی توافقنامه تجارت آزاد امضا کرده است ، گفت : شرکت های ایرانی می توانند از موقعیت جغرافیایی مهم الجزایر به عنوان دروازه آفریقا و نیز حلقه وصل همکاری با کشورهای عربی و اروپایی بهره مند شوند.
بن امور با اشاره به اینکه بخش ساختمان و خدمات عمومی می تواند از دیگر زمینه های فعالیت شرکت های ایرانی در الجزایر باشد این کشور را دارای ظرفیت بالا در عرصه گردشگری دانست که ارزش خدمات این حوزه سالانه حدود 2 میلیارد دلار است.
وی واگذاری زمین های کشاروزی به سرمایه گذاران ، بهره مندی از معافیت های گمرکی تا 10 سال، دسترسی به میلیون ها مصرف کننده از طریق احداث جاده وحدت آفریقا، وام های کم بهره، بهره مندی از انرژی با قیمت های رقابتی، شبکه گسترده انتقال نیرو و در دسترس بودن منابع آبی به ویژه سدها را از مزایای پیش بینی شده برای سرمایه گذاران در الجزایر بر شمرد.