روزنامه الحیات به نقل از رئیس جمهوری جیبوتی نوشت او در قبال روابط با عربستان خیلی خیلی احساساتی است.
اسماعیل عمر گیله رئیس جمهوری جیبوتی در مصاحبه با روزنامه الحیات چاپ لندن در پاسخ به این سوال که روابط کشورش با عربستان را چگونه ارزیابی می کند گفت: این روابط ممتاز و گرم است. وی گفت او در قبال روابط با عربستان خیلی خیلی احساساتی است چون در سال هزار و نهصد و هفتاد و هفت و زمانی که جیبوتی از سلطه فرانسه خارج شد عربستان اولین کشوری بود که درآن زمان شصت میلیون دلار به جیبوتی کمک کرد.
رئیس جمهور جیبوتی در ادامه درباره روابط این کشور با کشورهای عربی خلیج فارس و همکاری با این کشورها گفت: از حمایتهای مالی کشورهای عربی خلیج فارس از جیبوتی که همچنان ادامه دارد قدردانی می کنم. وی با بیان این که آخرین کمک مالی این کشورها دویست میلیون دلار بوده است گفت: درباره آینده روابط جیبوتی با این کشورها خوش بین و مطمئن هستم.
وی در پاسخ این سوال که آیا انقلابهای «بهار عربی» بر روابط جیبوتی با کشورهای عربی خلیج فارس تاثیر گذاشته است گفت روابط جیبوتی با این کشورها مستحکم است. وی گفت بعد از بهار عربی وی نامه دوستانه ای به تمامی رهبران کشورهای عربی خلیج فارس ارسال کرده و به آنها اعلام کرده است در این منطقه(جیبوتی) خطر آنها را تهدید می کند چون گروه اخوان المسلمین و گروههای افراطی اسلامی در صدد نفوذ به جیبوتی هستند و این کشور به کمک آنها نیاز دارد. وی افزود اولین دفتری که اخوان المسلمین در خارج از مصر ایجاد کرد در سال هزار و نهصد و سی و در جیبوتی بود. با همه اینها این دفتر به چند علت از جمله عدم استقبال مردم، فعالیتش ادامه نیافت.
رئیس جمهوری جیبوتی افزود: در نامه اش به رهبران عرب شرح داده است که فقر در جیبوتی در حال افزایش است و این کشور برای مقابله با گروههای مزبور نیازمند کمکهای عاجل کشورهای عربی خلیج فارس است.
وی در پاسخ این سوال که چرا کشور عمان در حمایتهای مالی کشورهای عربی خلیج فارس از جیبوتی مشارکت نداشته است و چرا جیبوتی در عمان سفارت ندارد؟ گفت: عمان عملا حمایتی نکرد و سفارتی هم در جیبوتی ندارد و سیاستهایش بر این اساس است که «ما مداخله نمی کنیم و نه از سنی و نه از شیعه حمایت نمی کنیم». وی با اشاره به تاثیر پذیری جیبوتی از تحولات یمن به این خاطر که فاصله دو کشور بیش از هجده کیلومتر نیست و شمار آوارگان یمنی که به جیبوتی می روند رو به افزایش است درباره روابطش با علی عبد الله صالح رئیس جمهوری سابق یمن و طرح شورای همکاری خلیج (فارس) که او را از قدرت کنار زد گفت: زمانی که صالح رئیس جمهور بود روابطمان مشابه با سایر رهبران عرب بر اساس همکاریهای خوب دو جانبه و اقدامات مشترک عربی بود ولی زمانی که از قدرت کنار رفت دیگر روابطی میان ما وجود ندارد. جیبوتی از طرح شورای همکاری خلیج فارس با قدرت حمایت کرده است چون مرجع مهمی برای حل بحران یمن محسوب می شود.
وی با رد این گزارشها که صالح در جیبوتی املاک و دارائی دارد گفت: نه صالح و نه هیچ یک از اعضای خانواده اش در جیبوتی سرمایه ای ندارند و سازمان ملل تیمی را برای بررسی دارائیهای او و خانواده اش به جیبوتی اعزام کرد ولی چیزی نیافت.
رئیس جمهور جیبوتی در پاسخ به این سوال که در خاک شما، پایگاه آمریکائی، فرانسوی و ژاپنی وجود دارد و به زودی چین هم پایگاه خواهد داشت اگر ایران پیشنهادی در این خصوص بدهد چه خواهید کرد؟ گفت: خواهیم گفت نه. وی درباره این سوال که آیا این پایگاهها فایده ای برای جیبوتی داشته اند گفت: بله خیلی، و احتمالا تا دو هفته دیگر رسما توافقنامه ایجاد پایگاه چین در جیبوتی امضاء خواهد شد.
وی با اعلام حمایت از عملیات طوفان قاطعیت عربستان علیه یمن و حمایت از دولت مستعفی عبد ربه منصور هادی درباره امکان حل بحران یمن گفت: جیبوتی همچنان از تمامی گروههای یمنی می خواهد که بر اساس مرجع بودن طرح شورای همکاری خلیج فارس و مفاد کنفرانس اخیر ریاض و اجرای قطعامه شورای امنیت که در حمایت از دولت مشروع یمن (دولت فراری عبد ربه) صادر شده است مجددا به سر میز مذاکره باز گردند.