یک اندیشکده آمریکایی با انتقاد از دعوت رئیسجمهور مصر برای سفر به آلمان، آن را تمسخر ارزشها و اشتباهی در سیاست خارجی آلمان دانست.
چندین ماه دیپلماتهای مصری تلاش کردند ،«آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان را تشویق کنند تا از «عبدالفتاح السیسی» رئیسجمهور مصر برای سفر به آلمان دعوت کند. مرکل همچنان با این درخواست مخالفت میکرد وی تاکید داشت که در مصر نخست باید انتخابات پارلمانی برگزار شود.
قرار بود که این انتخابات در مارس و آوریل 2015 برگزار شود. این در حالی است که سیسی به طور مداوم مخالفان خود به ویژه اخوانالمسلمین را سرکوب میکند. این سرکوب متوجه رسانهها و سازمانهای اجتماعی هم میشود.
اندیشکده «کارنگی» نوشت که با این حال مرکل دیگر بر موضع خود پافشاری نمیکند. سیسی مارس گذشته برگزاری انتخابات را لغو کرد اما 4 می «فرانک والتر اشتاینمایر» وزیر خارجه آلمان در قاهره صحبتی با سیسی داشت. این گفتوگو با هدف زمینهسازی برای سفر وی به برلین بود. نتیجه این شد که سیسی فردا سوم ژوئن وارد آلمان میشود.
بر اساس این گزارش، این اشتباهی در سیاست خارجی است چرا که میتواند باعث شود که دیگر کشورهای اروپایی از مرکل پیروی کنند و به این ترتیب به حاکمیت وی مشروعیت دهند. سیسی کسی است که با کودتای نظامی «محمد مرسی» را از قدرت برکنار کرد. پس از آن بود که فرمان اعدام سیسی صادر شد.
این در حالی است که با وجود بحران حقوق بشری در مصر که دیدهبان حقوقبشر از آن با عنوان جدیترین بحران در تاریخ جدید این کشور یاد می کند، سیسی مورد توجه آلمانیها قرار گرفته است.
این همه ماجرا نیست قرار است وقتی سیسی به برلین برسد مورد استقبال نظامی قرار گیرد و «یواخیم گوک» رئیس جمهور آلمان به استقبال وی خواهد رفت. این اقدام گوک از این جهت اهمیت دارد که وی پیش از این یکی از فعالان حقوقبشر آلمان شرقی بود و اکنون نیز با متهم کردن «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه به اشغال کریمه، از دعوت وی به آلمان برای شرکت در نشست گروه 7 خودداری کرده است.
در این بین شرکتهای آلمانی نگاه ویژهای به حضور مرسی دارند و از این سفر به عنوان فرصتی ویژه برای برقراری رابطه اقتصادی با این کشور یاد میکنند.
سفر سیسی به مصر پیامی ناراحت کننده برای هزاران مصری است که اوایل انقلاب عربی برای آزادی مبارزه کردهاند، بسیاری که هم اکنون زندانی هستند، آنهایی که شکنجه شدهاند و مورد آزار جنسی قرار گرفتهاند.
طبق این گزارش، دعوت سیسی به مصر تمسخر ارزشهاست. پیامی که مصریها از این اقدام میگیرند این است که ثبات مقدم بر دموکراسی است. آنهم در شرایطی که کشورهای غربی با انتظارهای کم، ثبات را مقدم بر دموکراسی و حقوقبشر میدانند.