مدیر کنسرسیوم نفت و گاز 'ملیته' وابسته به شرکت ملی نفت لیبی و شرکت 'انی' ایتالیا، ربوده شد.
کارکنان این شرکت دیروز (دوشنبه) در بیانیه ای ضمن اعلام خبر ربوده شدن یوسف الشومانی مدیر ملیته، این اقدام را محکوم کردند.
شرکت ملیته، مجتمع صادرات نفت در غرب لیبی است که میدان های وفا و الفیل را مدیریت می کند.
بیانیه مذکور در شبکه تلویزیونی النبأ و نیز شبکه های اجتماعی اینترنتی منتشر شد.
کارکنان این شرکت نفتی در بیانیه خود با اشاره به این که هنوز عوامل این آدم ربایی شناسایی نشده اند، خواستار محافظت بهتر از کارکنان بخش نفت لیبی شدند.
مقام های مربوطه هنوز در خصوص این آدم ربایی اظهار نظر نکرده اند.
صنعت نفت و گاز لیبی در نتیجه درگیری میان گروه های مسلح رقیب، اعتصاب ها و حملات گروه تروریستی داعش، خسارت فراوان دیده و بیشتر میدان ها و بنادر نفتی این کشور تعطیل شده اند.
حادثه آدم ربایی در حالی اعلام می شود که ارتش این کشور اعلام کرده است، برای مقابله با شبه نظامیان در شهر شرقی بنغازی سلاح و مهمات کافی ندارد.
نیروهای وفادار به ارتش لیبی در حال نبرد با شبه نظامیان رقیب در شهر بنغازی دومین شهر مهم لیبی هستند. این درگیری بخشی از مناقشات وسیع تری است که از زمان سقوط معمر قذافی دیکتاتور سابق لیبی این کشور را در بر گرفته است.
محمد الحجازی سخنگوی خلیفه حفتر فرمانده ارتش لیبی دیروز با اعلام این خبر، مبارزه با شبه نظامیان این کشور را مقابله با تروریسم به نیابت از جهان خواند و از جامعه بین المللی در این خصوص کمک خواست.
عبدالله الثنی نخست وزیر قانونی لیبی از زمان سقوط طرابلس (پایتخت) به دست گروه شبه نظامی رقیب موسوم به 'فجر لیبی' در ماه آگوست (مرداد/شهریور) مقر کابینه اش را به شهر طبرق در شرق لیبی منتقل کرد.
گروه فجر لیبی از دولت و پارلمان موازی این کشور حمایت می کند.
الثنی یکشنبه گذشته خواستار لغو تحریم تسلیحاتی لیبی شد. کشورهای غربی تاکنون با این درخواست مخالفت کرده اند.
تقاضای نخست وزیر لیبی برای لغو تحریم تسلیحاتی پس از آن اعلام شد که شبه نظامیان رقیب، تصاویر گلوله باران شهر بنغازی را بر روی رسانه های اجتماعی منتشر کردند.
در این درگیری ها بخش هایی از بنغازی ویران شد. بر اساس اعلام منابع پزشکی و درمانی، تنها در ماه مه (اردیبهشت/خرداد) 57 سرباز ارتش لیبی کشته و 170 نفر دیگر زخمی شدند.