مشاور رييس جمهور و رييس مرکز استاد و کتابخانه ملي ايران شنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا، ميزان تعامل فرهنگي ايران با کشورهاي آفريقايي را براي هردو طرف سازنده و مفيد توصيف کرد.
علي اکبر اشعري گفت: از آنجايي که امسال با تاکيد مقام معظم رهبري و راهبرد ديپلماسي جمهوري اسلامي ايران سال آفريقا است، سازمان اسناد و کتابخانه ملي احساس وظيفه مي کند سهم خود را از تلاش هاي ملي اما در يک بستر فرهنگي براي ايجاد تعامل با آفريقا ادا کند.
ويسفر خود را به زيمبابوه و آفريقاي جنوبي سازنده توصيف کرد و افزود: با درنظر گرفتن همين راهبرد ما راه هاي تحکيم روابط با آفريقايي ها را بررسي کرديم و در نخستين مرحله از اين تلاش ها دو موافقتنامه همکاري دوجانبه را با همتايان آفريقاي جنوبي و زيمبابوه اي خود امضا کرديم.
رييس مرکز اسناد و کتابخانه ملي ايران اظهار داشت: هيات ايراني ديدارهاي مفيدي با مقامات اين کشورها انجام داد که از جمله اين ديدارها ملاقات با وزيران کشور و فرهنگ زيمبابوه، ديدار با اعضاي کميسيون فرهنگ مجلس و مذاکره با روساي دانشگاه هاي اين کشور و همچنين انجام گفت وگوهاي سازنده با همتايان و همکاران در زيمبابوه و آفريقاي جنوبي است.
اشعري گفت: از آنجايي که فعاليت ايران در زمينه کتابداري و اسناد به دليل سابقه چند هزار ساله تاريخ فرهنگي آن عمق بيشتري دارد، براي ما افتخار است تجربيات تاريخي خود را در اختيار همتايان آفريقايي خود قرار دهيم.
مشاور رييس جمهور در اين باره توضيح داد: چون ايران به غير از بهره گيري از دستاوردهاي نوين علمي و فناوري از برخي دانش هاي بومي نيز در زمينه کار تخصصي خود بهره مي برد که به اعتقاد خود آفريقايي ها اين تجربيات بومي مي تواند براي آنها نيز بسيار مفيد باشند.
اشعري افزود: از طرف ديگر دولت آفريقاي جنوبي به دليل روابط خوبي که با کشورهاي پيشرفته غربي داشته از برخي تجربيات مفيد تخصصي غربي ها در زمينه کتابداري و حفاظت از اسناد برخوردار است که اين تجربيات نيز مي تواند ما را در ارتقا دادن سطح توانمندي هايمان ياري رساند.
وي اظهار داشت: از آنجايي که تلاش هاي جمهوري اسلامي ايران به سمت توسعه جهاني است لذا هر بخش سازمان اسناد و کتابخانه ملي بايد از طريق همکاري با ديگران با جديدترين فناوري ها و پيشرفت هاي علمي در زمينه مرمت و حفظ آثار و اسناد حياتي کشور آشنا شده و بهره مند شود که اين سفرها بهترين راه آشنايي و کسب تجربه است.
اشعري امضاي قراردادهاي همکاري ميان سازمان اسناد و کتابخانه هاي ملي آفريقاي جنوبي را بزرگترين دستاورد سفرش به زيمبابوه خواند و گفت: براساس گفت وگوهايي که در زيمبابوه انجام شد و طبق توافقنامه امضا شده قرار است هياتي از اين کشور به ايران سفر کند تا از پيشرفت ها و جديدترين تجربيات تخصصي ايراني ها براي رفع نقايص کاري خود در زمينه نگهداري و حفظ آثار گران بهاي فرهنگي کشورشان بهره ببرند.
وي ادامه داد: براساس اين ياداداشت تفاهم قرار شد طرفين از دانش و تجربيات تخصصي يکديگر استفاده کرده و زمينه هاي مبادله منابع ميان دانشمندان ايراني و آفريقايي را فراهم آورند.
مشاور رييس جمهور در پايان گفت: مرکز اسناد و کتابخانه ملي ايران در چهار سال گذشته 25 قراردداد مشابه امضا کرده است و به واسطه همين قراردادها از تجربيات ديگران بهره هاي فراوان برده و در عين حال تجربه خود را در اختيار ديگران قرار داده است.