گامبیا کشوری کوچک در غرب آفریقا آمادگی خود را برای میزبانی از مهاجران مسلمان روهینگیایی میانمار اعلام کرد.
وزارت امور خارجه اندونزی روز پنجشنبه اعلام کرد در نشست اخیر سازمان همکاری اسلامی گامبیا تایید کرد آماده میزبانی از مهاجران پناهجوی روهینگیایی و بنگلادشی است که با قایق خود را به اندونزی و مالزی رسانده اند.
حدود سه هزار نفر از مهاجران با به جان خریدن خطرات مختلف خود را به اندونزی و مالزی رسانده و میانمار نیز گروهی را از دریا نجات داده و به بنگلادش بازگرانده است.
مالزی که اکنون میزبان 140 هزار پناهجوی روهینگیایی است به همراه اندونزی اعلام کرده اند به طور موقت پناهجویان جدید را پذیرفته اند و در مرحله نخست اجازه ورود این پناهجویان را به خاک خود نمی دادند.
به نوشته تارنمای جاکاتا گلوب، 'آرمانادا نصیر' سخنگوی وزارت خارجه اندونزی، گفت که در نشست سازمان همکاری اسلامی که اردیبهشت ماه گذشته در حاشیه کنفرانس آسیایی - آفریقایی در جاکارتا برگزار شد، در مورد حمایت و ارائه کمک های مورد نیاز برای پناهندگان نیز بحث شده است.
در این نشست که پشت درهای بسته برگزار شد، دکتر 'محمدجواد ظریف' وزیر امور خارجه کشورمان نیز حضور داشت.
سخنگوی اندونزیایی، گفت که مقامات گامبیا اعلام کردند آماده حل و فصل مساله پناهندگان هستند و این نشان می دهد سایر کشورهای اسلامی علاقه مند به حل این بحران بشردوستانه هستند هر چند به دور از سواحل آن ها اتفاق بیفتد.
مشخص نیست چرا وزارت امور خارجه اندونزی تنها تعهد گامبیا برای حل بحران مهاجران و پناهجویان روهینگیایی را اعلام کرده است.
هزاران نفر از روهینگیای ها و بنگلادشی ها طی یک ماه گذشته با به جان خریدن خطرات سرگردانی در دریا و یا از دست دادن جان در مسیر حرکت به اندونزی، مالزی و تایلند برای یافتن روزنه ای از امید در زندگی تن به این کار دادند.
این در حالی است که ده ها نفر از آن ها در قایق های چوبی به دلیل گرسنگی و بیماری جان خود را از دست داده و یا گرفتار خشونت های قاچاقچیان انسان شده اند.
آسیای جنوب شرقی اکنون در بحبوحه بحران مهاجران فقیر بنگلادشی و اقلیت قومی مسلمان روهینگیا از میانمار قرار دارد که از آزار و اذیت بوداییان تندرو به تنگ آمده اند.
نزدیک به دو هزار پناهنده از بنگلادش و میانمار پس از سرکوب های اخیر قاچاقچیان انسان توسط دولت تایلند در آب های 'آچه' اندونزی رها شدند.
دولت گامبیا در وب سایت رسمی خود از جامعه بین المللی خواسته است با ارسال چادر، تختخواب، پتو، دارو و لوازم خانه به تاسیس اردوگاه های موقت کمک کنند.
این در حالی است که ایتالیا در سال 2014 میلادی 75 هزار و 100 درخواست پناهندگی را ثبت کرده که بالاترین میزان در این کشور تاکنون بوده است و بیشترین پناهجویان نیز از کشور مالی، گامبیا و نیجریه بوده اند.