مصر، الجزایر و ایتالیا در آستانه از سرگیری گفتگوهای طرف های درگیر لیبی در مغرب، حل سیاسی بحران این کشور را خواستار شدند.
این سه کشور روز یکشنبه برای بررسی بحران لیبی در قاهره تشکیل جلسه دادند.
وزیران خارجه مصر ، ایتالیا و وزیر امور مغرب عربی و آفریقایی الجزایر در کنفرانس مطبوعاتی از تلاش های سازمان ملل برای تشکیل دولت وحدت ملی در لیبی حمایت کردند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از قاهره ، «سامح شکری« وزیر امور خارجه مصر گفت : سه کشور از تلاش «برناردینو لئون» فرستاده ویژه سازمان ملل متحد به لیبی برای تشکیل دولت وحدت ملی، کنارگذاشتن خشونت ، تروریسم و گزینه نظامی حمایت کردند.
«پائولو جنتیلونی» وزیر خارجه ایتالیا نیز تاکید کرد : این نشست سه گانه در زمان مهمی انجام شد زیرا گفتگو بین طرف های درگیر در لیبی وارد مرحله حساسی شده است.
وی افزود : این سه کشور درخواستی را به تمام گروه های لیبی برای دستیابی به یک راه حل مورد رضایت همه طرف ها ارسال کرده اند.
وی توافق میان طرف های درگیر در لیبی و تشکیل دولت وحدت ملی را تنها راه کنترل بر اوضاع و قاچاق انسان و مهاجرت غیرقانونی دانست.
«عبدالقادر مساهل» وزیر امور مغرب عربی و آفریقایی الجزایر نیز اظهار داشت : ما به عنوان کشورهای همسایه ، تمام تلاش خود را بکار می گیریم تا راه حل مسالمت آمیز سازمان ملل برای مردم لیبی به موفقیت برسد.
وی افزود : نشست سه گانه نشان داد که دیدگاه های ما در خصوص لیبی در سه محور به هم نزدیک است : اول در خصوص راه حل سیاسی و تشکیل دولت ملی که اوضاع را در لیبی حل کند. دوم : در خصوص مسائل امنیتی و بویژه مبارزه با تروریسم و سوم : در خصوص حل مسأله مهاجرت غیرقانونی.
سامح شکری در خصوص مبارزه با تروریسم در لیبی گفت : تلاش ها برای حل سیاسی باید با حمایت از دولت قانونی لیبی و ارتش این کشور در مبارزه با تروریسم همراه باشد.
از سوی دیگر عبدالفتاح السیسی رییس جمهور مصر در دیدار پائولو جنتیلونی وزیر خارجه ایتالیا بر لزوم تلاش های بین المللی برای حل جامع بحران لیبی تاکید کرد و گفت ما علاوه بر حمایت از ارتش ملی لیبی ، از دولت وپارلمان لیبی که در انتخابات آزاد انتخاب شوند پشتیبانی خواهد کرد.
دفتر سازمان ملل در لیبی اعلام کرد نمایندگان طرف های درگیر از روز دوشنبه پیش نویس توافق سیاسی را در مغرب مورد بررسی قرار خواهند داد.
از تابستان گذشته نا آرامی ها در لیبی منجر به تقسیم کشور میان دو دولت شد. دولتی که به رسمیت شناخته شده در شرق و گروه موسوم به فجر لیبی که پایتخت لیبی را در اختیار دارند.
سازمان ملل ماه هاست برای برقراری صلح بین دو طرف ، ورود کشور به مرحله انتقالی به مدت دو سال ، تشکیل دولت وحدت ملی ، شورای ریاست جمهوری و بازنگری در قانون اساسی تلاش می کند.