کمیسیون انتخابات بوروندی، پیشنهاد تعویق انتخابات این کشور را پذیرفت و تاریخ 15 ژوییه (24 تیرماه) را برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری این کشور اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، این موافقت پس از چندین هفته ناآرامی در اعتراض به تلاش پیر انکورونزیزا رییس جمهوری بوروندی برای حضور در سومین دوره قدرت، صورت گرفت.
پیرکلاور انداییکاریه رییس کمیسیون انتخابات بوروندی دیروز (دوشنبه) ضمن اعلام تاریخ 15 ژوییه برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری این کشور، این تصمیم را در راستای توصیه سران کشورهای شرق آفریقا عنوان کرد.
سران این کشورها در تاریخ 31 مه (10 خرداد) با هدف گفت و گو درباره بحران بوروندی در دارالسلام در تانزانیا گردهم آمدند و تعویق انتخابات را به مدت حداقل شش هفته به عنوان راهکاری برای کاهش تنش های بوروندی، پیشنهاد کردند.
کمیسیون انتخابات بروندی همچنین پیشنهاد داد که انتخابات پارلمانی در تاریخ 26 ژوئن (5 تیرماه) و انتخابات سناتورها در تاریخ 24 ژوییه (2 مرداد) برگزار شود.
قرار بود انتخابات پارلمانی در تاریخ 5 ژوئن (15 خرداد) برگزار شود که یک روز پیش از این تاریخ برای مدت نامشخصی به تعویق افتاد. تاریخ اولیه انتخابات ریاست جمهوری این کشور نیز برای 26 ژوئن (5 تیرماه) تعیین شده بود.
در حدود 40 نفر در جریان ناآرامی های بروندی کشته شده و دهها نفر دیگر نیز زخمی شده اند. درگیری ها پس از آن آغاز شد که انکورونزیزا اواخر ماه آوریل (اردیبهشت) اعلام کرد که قصد دارد برای سومین بار در انتخابات ریاست جمهوری بروندی شرکت کند. دادگاه قانون اساسی این کشور نیز اقدام وی را مشروع دانست.
مخالفان انکورونزیزا می گویند، نامزدی وی خلاف قانون اساسی و پیمان صلح آروشا است که به جنگ داخلی 13 ساله این کشور پایان داد.
انکورونزیزا ماه گذشته با کودتایی نافرجام مواجه شد و از آن زمان تاکنون فشارهای بین المللی برای وادار کردن وی به تجدید نظر در تصمیمش افزایش یافته است.
برخی گروه های مدنی و سیاسی مخالف در بروندی می گویند که کمیسیون انتخابات این کشور به دلیل فرار دو نفر از پنج عضو این نهاد در اواخر ماه مه و اوایل ژوئن فاقد صلاحیت است.
تقویم جدید انتخابات بروندی پیش از تبدیل شدن به قانون نیازمند حکم ریاست جمهوری است.
امید می رود تعویق انتخابات بتواند بحران سیاسی این کشور را حل کند و رییس جمهوری و مخالفانش بتوانند در این مدت به جای خشونت های خیابانی، به مذاکره بپردازند.
هفته گذشته گروهی متشکل از 17 حزب و نهاد سیاسی طی بیانیه ای مشترک پایبندی خود را به مذاکره برای تضمین برگزاری انتخابات معتبر، آزاد و شفاف در بروندی اعلام کردند.جمهوری بروندی کشوری کوچک و محصور در خشکی در مرکز آفریقا است. جمعیت این کشور در سال 2014 میلادی در حدود 10 میلیون و 400 هزار نفر برآورد شد.