عضو ارشد حماس گفت: در پی تقویت رابطه با مصر هستیم.
طاهر النونو در گفتگو با شبکه تلویزیونی العالم از غزه درباره ابطال حکم تروریستی اعلام شدن جنبش حماس در مصر گفت: ما از بازنگری در این حکم صادره استقبال می کنیم و حکم جدید را اصلاح حکم اشتباه گذشته می دانیم. شایسته نبود دادگاه یک کشور عربی جنبش مقاومت فلسطینی را در فهرست سازمان های تروریستی قرار می داد. ما می خواهیم روابط قوی و دائمی با مصر داشته باشیم و تاکید ما این است که باید روابط قوی میان دو طرف برقرار شود. حماس در گذشته هیچ اقدامی منفی برای تاثیرگذاری بر این روابط نداشته است و مقامات مصری به ویژه سازمان های امنیتی این کشور این مسئله را درک می کنند و شاید این مسئله یکی از دلایلی بود که مسئولان مصری علیه حکم سابق علیه حماس درخواست تجدید نظر کردند. هیچ یک از بخش های سیاسی و نظامی حماس در حال و گذشته و آینده مصر را دشمن خود نمی داند.
موضع سیاسی ما تلاش برای تقویت حماس با مصر است و موضوعات زیادی برای گفتگو با مقامات این کشور وجود دارد و بخشی از موضوعات پرونده فلسطین نظیر آشتی میان گروه های فلسطینی و تثبت آتش بس در نوار غزه تحت نظارت مصر قرار دارد. شاید حملات گسترده سیاسی و رسانه ای شدیدی در مصر علیه حماس صورت گرفت و اتهامات زیادی علیه آن مطرح شد ولی ما می دانستیم که حقایق موجود برای ملت مصر اثبات خواهد کرد جنبش حماس از همه این اتهامات سیاسی بری است.
وی افزود: بیشتر این اتهامات به دلیل اختلافات داخلی در مصر بوده و ارتباطی به ماهیت روابط این کشور و حماس نداشته است. پس از صدور حکم تروریستی شدن حماس، صبر پیشه و تلاش کردیم تا میان دو طرف اعتمادسازی شود. مسئله قابل توجه این است که دولت مصر برای باطل کردن این حکم وارد میدان شد تا حماس از این اتهامات تبرئه شود که بیانگر موضع سیاسی قاهره در تعامل با حماس است. ما هیچگاه ارتباطات خود را با دولت مصر به ویژه سازمان امنیت این کشور قطع نکردیم. این سازمان به خوبی می داند که حماس در هیچ حادثه امنیتی و سیاسی در مصر دخالت نداشته است. ما امیدواریم این حکم قضایی جدید آغازی برای دوره ای جدید از همکاری میان قاهره و غزه به سود مسئله فلسطین باشد. فلسطین بخشی از امنیت ملی مصر است.
النونو درباره احتمال سفر خالد مشعل رئیس دفتر سیاسی حماس به قاهره بیان داشت: بعید است که خالد مشعل به این زودی ها به قاهره سفر کند و هیچ سفری در دستور کار سفر وی به مصر وجود ندارد. این وضع به معنای قطع رابطه با مصر نیست. تلاش ها برای تقویت روابط دو طرف به صورت مستقیم و غیرمستقیم ادامه دارد تا مواضع دو طرف در موضوعات مختلف به یکدیگر نزدیک شود. امیدواریم این روابط توسعه یابد.
وی در پاسخ به این پرسش که چرا همچنان گردان های عزالدین قسام در فهرست سازمان های تروریستی مصر وجود دارد، بیان داشت: تاسف بار است که گردان های عزالدین قسام به عنوان مهم ترین گروه نظامی مقاومت کننده فلسطینی در برابر اشغالگری اسرائیل در فهرست سازمان تروریستی یک کشور عربی برادر قرار دارد. امیدوارم همان طور که جنبش حماس از این فهرست خارج شد این وضع برای گردان های عزالدین قسام نیز به سرعت تکرار شود. از سوی دیگر فرماندهان این گردان ها جابجایی های محدودی دارند و حکم صادره درباره این گردان ها تاثیری بر فعالیت های آن ندارد و طبیعی نیست که حکم صادره علیه آن باقی بماند. این گردان ها هیچ نقش منفی در مصر نداشته و ندارند. همچنین امیدواریم گذرگاه رفح در هر دو سوی مصر و فلسطینی همیشه باز و محموله های ساخت و ساز وارد نوار غزه شود. این گذرگاه هیچگاه نمی تواند مشکلات امنیتی ایجاد کند و حماس نیز هرگز اجازه نمی دهد نوار غزه به پایگاهی علیه مصر تبدیل شود.