یک منبع مسئول در جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) اعلام کرد که نشستی بین مسئولان دستگاه اطلاعات مصر با رهبران این جنبش در خارج به منظور بررسی راهکار بهبود روابط مصر و حماس برگزار شد.
یک منبع مسئول در جنبش حماس گفت که دستگاه اطلاعات مصر چند پیشنهاد را به منظور اصلاح روابط با حماس ارائه کرد و حماس نیز در راستای تلاش برای رفع محاصره تحمیلی بر نوار غزه و حفظ مصر به عنوان همپیمان دائمی قضیه فلسطین، با برخی از آنها موافقت کرد.
از سوی دیگر صلاح البردویل از رهبران جنبش حماس تاکید کرد که مصر هیچ دعوتنامه ای را به خالد مشعل رئیس دفتر سیاسی حماس برای سفر به قاهره و دیدار با عبد الفتاح السیسی رئیس جمهور مصر ارسال نکرده است.
وی اشاره کرد که جنبش حماس امیدوار است روابط بین قاهره و حماس ازسر گرفته شود و مصر به ایفای نقش خود در رابطه با آشتی، آتش بس و قضیه فلسطین بازگردد.
وی گفت با وجود اینکه نام حماس از فهرست گروه های تروریستی در مصر حذف شده است اما همچنان نام گردان های القسام شاخه نظامی آن در فهرست گروه های تروریستی قرار دارد.
دادگاه امور ضرب الاجل قاهره روز شنبه طی حکمی، حکم قبلی مبنی بر تروریستی بودن جنبش حماس را لغو کرد.
دادگاه امور ضرب الاجل قاهره در تاریخ 28 فوریه (9 اسفند) گذشته طی یک حکم اولیه جنبش حماس را یک سازمان تروریستی اعلام کرد که همه گروههای فلسطینی آن را محکوم کرده و این حکم را «سیاسی» خواندند.
پیش از این دولت مصر به حکم تروریستی خواندن حماس اعتراض کرده و خواستار تجدید نظر در آن شده بود.
*** رژیم صهیونیستی «عزیز الدویک» را آزاد می کند
مرکز اسرای «احرار» روز سه شنبه اعلام کرد که قرار است مسئولان رژیم اشغالگر «عزیز الدویک» رئیس مجلس قانونگذاری فلسطین را پس از گذشت 12 ماه از اسارت وی، آزاد کنند.
دادگاه نظامی عوفر اخیرا دویک را به 12 ماه حبس و پرداخت غرامت مالی به مبلغ 6 هزار شکل (واحد پول اسرائیل) محکوم کرده بود.
دویک اواسط ماه ژوئن سال 2014 از منزل خود در شهر الخلیل بازداشت شد و تا کنون بیش از 14 جلسه محاکمه برای وی برگزار شده است.
دویک تا کنون بارها توسط نیروهای اشغالگر بازداشت شده و مجموعا 4 سال از عمر خود را در زندان های رژیم صهیونیستی سپری کرده است.
*** ابو مرزوق: ادعای مذاکره حماس و رژیم صهیونیستی کذب محض است
عضو دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی "حماس" ضمن تاکید بر عدم مذاکره جنبش مقاومت اسلامی "حماس" با رژیم صهیونیستی، ادعاهای مطرح شده در این زمینه را کذب محض دانست.
موسی ابو مرزوق تصریح کرد که ادعاهای برخی مسئولان تشکیلات خودگردان فلسطین درباره مذاکرات مستقیم یا غیرمستقیم رژیم صهیونیستی و حماس و یا وجود صورت جلسه های این گفتگوها کذب محض است.
وی افزود موضع حماس درباره عدم مذاکره با رژیم صهیونیستی بر اساس بررسی منطقی این مساله اتخاذ شده است و این جنبش هیچ نفعی در این مساله نمی بیند.
ابو مرزوق تاکید کرد اگر حماس تصمیم به مذاکره غیرمستقیم با رژیم صهیونیستی بگیرد، این کار را محرمانه و مخفیانه انجام نخواهد داد و نمونه این امر در جریان مبادله وفاداری به آزادگان و نبرد "العصف الماکول" قابل مشاهده بود.
*** جاسوس رژیم صهیونیستی در غزه به 17 سال حبس محکوم شد
دادگاه نظامی غزه روز سه شنبه یک جاسوس رژیم صهیونیستی را به 17 سال حبس با اعمال شاقه محکوم کرد.
دستگاه قضایی نظامی اعلام کرد که متهم «م .ح» به اتهام جاسوسی برای رژیم صهیونیستی به 17 سال حبس با اعمال شاقه محکوم شده است.
*** حماس: مصر تنها میانجی برای تحقق آشتی ملی است
یکی از رهبران جنبش مقاومت اسلامی فلسطین "حماس" تاکید کرد که هیچ طرفی نمی تواند جایگزین مصر برای تحقق آشتی ملی بین جنبش های فتح و حماس شود.
اسماعیل رضوان شامگاه روز دوشنبه در اظهاراتی مطبوعاتی خاطر نشان کرد که جنبش متبوعش امیدوار است که مصر به نقش میانجی گرانه خود در خصوص تحقق آشتی ملی فلسطین و پایان دادن به دودستگی و اختلافات داخلی بین نوار غزه و کرانه باختری ادامه دهد.
این در حالی است که روزنامه السفیر لبنان اخیرا از آمادگی روسیه برای میزبانی گفتگوهای آشتی ملی میان حماس و فتح خبر داده و تاکید کرد که حماس برای برگزاری نشست های آشتی ملی در روسیه اعلام آمادگی کرده اما جنبش فتح هنوز موضع خود را مشخص نکرده است.
رضوان در واکنش به این خبر اظهار داشت که جنبش متبوعش از هرگونه طرح و تلاش طرف های عربی و بین المللی به منظور تحقق آشتی ملی استقبال می کند اما با این حال نقش مصر به عنوان میانجی تحقق آشتی ملی محفوظ است و هیچ طرفی نمی تواند جای این کشور را بگیرد.
دادگاه استیناف قاهره روز یک شنبه حکم "تروریست خواندن" حماس را باطل و مردود اعلام کرد، مساله ای که بسیاری آن را نشانه ای دال بر بهبود روابط حماس و مصر می دانند.