سفر تیم جودوی رژیم صهیونیستی به مراکش، حواشی زیادی در پی داشت و با مخالفت و اعتراض علنی شهروندان مراکشی مواجه شد.
مسابقات قهرمانی جودو با مشارکت 250 جودوکار زن و مرد از مناطق مختلف جهان در پایتخت مراکش برگزار شد.
عکسالعمل مردم مراکش در برابر حضور تیم اسرائیلی انعکاس زیادی در رسانههای رژیم صهیونیستی داشت که به نقل از سایتهای صهیونیستی، تیم اسرائیلی بیش از هشت ساعت، در یک اتاق بزرگ بدون اینکه صندلی یا آب و غذا داشته باشند، در فرودگاه مراکش منتظر ماندند که البته دولت مراکش دلیل آن را جلوگیری از تهدیدات امنیتی اعلام کرد.
تصاویر این ورزشکاران به همراه اعتراض مردم مراکش با شعار «ما شما را میکشیم، بروید گم شوید» در رسانههای صهیونیستی منتشر شد. رژیم اسرائیل اعلام کرد که پرچم اسرائیل و نام جودوکارانش در سایت مسابقات نبوده است و تماشاگران مراکشی پرچم فلسطین را در ورزشگاه تکان میدادند.
فوزی برهوم، سخنگوی جنبش حماس در صفحه فیسبوک خود نوشت: «در سایه افزایش جنبشهای تحریم جهانی برای مقابله با رژیم صهیونیستی انتظار نمیرفت که دولت دوست ـ مراکش- تیم جودوی اسرائیل را به خاک خود راه دهد، مخصوصا که تعدادی از آنها سربازان صهیونیستی هستند که در ارتکاب جنایت علیه مردم غزه شرکت داشتهاند».
مواضع ضدرژیم اسرائیلی مردم مراکش محدود به این مورد نمیباشد و در گذشته آنها به مناسبتهای مختلف همچون موضوع طرح عادیسازی روابط با اسرائیل در پارلمان، گسترش فعالیت و روابط تجاری شرکتهای اسرائیلی مانند «زیم» با مراکش و پخش فیلمهای اسرائیل در این کشور مخالفت خود را با رژیم غاصب صهیونیستی و حمایت از قضیه فلسطین به شکلهای مختلف اعلام کردهاند.
رژیم اشغالگر از رفتارهای خصمانه مراکشیها نسبت به حضور تیم ورزشی رژیم صهیونیستی در مسابقات بینالمللی جودو، شدیداً ناراحت است درحالیکه مغربیها پیام خود را به شکل ویژه به آنها رساندند.
بیتوجهی دولت به درخواست ممانعت از حضور تیم اسرائیلی در مسابقات
از آنجایی که دولت مراکش به درخواستهای مردم این سرزمین برای جلوگیری از حضور تیم ورزشی رژیم صهیونیستی در مسابقات بینالمللی جودو در کشورشان، بیتوجهی نشان داد، مراکشیها شیوههای دیگری را برای مقابله برگزیدند.
روزنامه عبریزبان «هاآرتص»، رفتار تماشاگران مراکشی حاضر در سالن ورزشگاه محل برگزاری مسابقات بینالمللی جودو را به شدت مورد انتقاد قرار داد.
این روزنامه نوشت: تیم ورزشی یادشده از هنگام ورود به فرودگاه تا آخرین لحظه بازگشت با رفتارهای ناشایستی روبهرو بوده است. اوج چنین رفتارهایی، هنگام اجرای مسابقات، در سالنهای ورزشی بود، به طوری که بر کیفیت شرکت ورزشکاران اسرائیلی تأثیرات ناخوشایندی گذاشت و این تیم با نتایج ناامیدکننده، مسابقات را به پایان رساند.
یکی از زنان عضو تیم ورزشی رژیم صهیونیستی در مصاحبه با روزنامه هاآرتص، گفته است: «هنگامی که هشت ساعت در فرودگاه مراکش ما را معطل کردند، من احساس ننگ و عار میکردم. همچنین زمانی که فریاد تماشاگران مراکشی را میشنیدم که خواهان باخت تیم ما در مسابقات بودند احساس خواری میکردم».
در این دوره از مسابقات، از حضور همراهان مسلح تیم ورزشی رژیم صهیونیستی به مراکش ممانعت شد؛ این درحالی است که همیشه این رژیم به دلیل ترس از حمله دشمنان، همراه تیمهای ورزشیاش محافظان مسلح اعزام میکند و انتظار میرفت که در مراکش علیه حضور آنان اعتراضاتی صورت پذیرد.
راهپیمایی مقابل پارلمان برای ممانعت از حضور ورزشکاران صهیونیست
گروههای معروف مراکشی بیانیههایی به منظور حمایت از فلسطین برای نخستوزیرکشورشان ارسال کرده و در مقابل ساختمان پارلمان برای ممانعت از حضور تیم ورزشی مذکور راهپیمایی کرده بودند.
تلاش رئیس دانشگاه پادشاهی مراکش، در پاسخ به اعتراضات مردمی، برای توجیه اقدام دولت هم، با حمله شدید افکار عمومی مواجه شد. وی گفته بود: «مجوز حضور این تیم به درخواست و اصرار فدراسیون بینالمللی جودو، صادر شده است».
به هر حال، تماشاگران مراکشی پیام خود را به شکل ویژه به تیم ورزشی یادشده رساندند. آنان ضمن حضور در ورزشگاه فریاد میزدند: «صهیونیست باید بیرون برود، چون مغرب کشوری آزاد است» و «فلسطین امانت است و عادیسازی روابط با اسرائیل خیانت» و شعارهای دیگری از این دست که در تضعیف روحیه تیم ورزشی مذکور و شکستهای پی در پی آن در این دوره از مسابقات بینالمللی جودو در مراکش اثربخش بوده است.
روابط مراکش و رژیم اسرائیل
مراکش مدعی است از سال 2000 روابط خود را با رژیم صهیونیستی قطع کرده است؛ این درحالی است که بر اساس آخرین گزارش مرکز آمار اسرائیل روابط تجاری مراکش و اسرائیل افزایش یافته است که پیش از این نیز اخباری درباره فعالیتهای تجاری سری بین این کشور با اسرائیل از طریق سرمایهگذاریهای غیرمستقیم در مراکش و یا بازرگانی تحت پوشش شرکتهای اروپایی منتشر شده است که نهادهای رسمی در مراکش این گزارش را تأیید نکردهاند.
تأسیس مرکز مخالفت با عادیسازی روابط با اسرائیل
بر اساس این گزارش، صادرات مراکش به اسرائیل در سال جاری پنج میلیون دلار بوده است و مراکش نیز دو میلیون و پانصد هزار دلار از اسرائیل کالا وارد کرده است. این وضع باعث شد شماری از فعالان حقوقی، هنری و اقتصادی مراکشی مرکز مخالفت با عادیسازی روابط با اسرائیل را تأسیس کنند.
باوجود آنکه پیشنویس قانون جرم تلقیشدن هرگونه تلاش برای عادیسازی روابط مراکش با رژیم صهیونیستی توسط چهار فراکسیون از نمایندگان در سی ام ژوئن 2013 به پارلمان مراکش ارائه شده؛ اما هنوز این قانون به خاطر گروههای فشار اسرائیلی در آمریکا و تعدادی کشورهای اروپایی و تهدید منافع اقتصادی مراکش و نیز باجخواهی در مسأله صحراء غربی تاکنون این پیشنویس در پارلمان به تصویب نرسیده است.
بر اساس این طرح هر شهروند مراکشی که تلاش کند روابط این کشور با مراکش عادی شود به دو تا پنج سال به حبس محکوم خواهد شد.